dinsdag 29 november 2016

Crash in Colombia




In Colombia is een vliegtuig gecrasht met 81 mensen aan boord, onder wie 22 spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense en 21 journalisten. Volgens  de politie hebben vijf inzittenden het ongeluk bij de stad Medellín overleefd. Het toestel van Lamia, een Boliviaanse maatschappij, kwam uit São Paulo en was na een tussenstop in Bolivia op weg naar Medellín, afstand van bijna 3.000 km.

Circa 50 kilometer voor Medellín stortte het neer, vermoedelijk na een storing in de elektronica.     


maandag 28 november 2016

Chris Aalberts over Partijcongres (PvdD)

"Partij voor de Dieren: zeer strak geleide partij waar de partijtop zoveel mogelijk controle probeert te houden over zowel het programma als de kandidatenlijst."

http://politiek.tpo.nl/2016/11/28/partij-dieren-stukjesschrijvers-proberen-partij-stuk-schrijven/
 ***
Commentaar
Ik denk dat Aalberts het bij het rechte eind heeft. De keren dat ik het partijcongres bijwoonde ging het net zo. Ik moet erbij zeggen dat ik geen vergelijkingsmateriaal heb. Ik betwijfel of het bij de SP bijvoorbeeld heel anders aan toe gaat.

woensdag 23 november 2016

Het brandende huis

-

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Partij voor de Dieren maakte Nieuwsuur een korte reportage. Onderdeel was een interviewtje met Marianne Thieme door ene Milena Holdert, die zich redacteur van Nieuwsuur mag noemen, maar waarschijnlijk jongste bediende is.
Dit bijdehandje had de volgende vraag bedacht: 
“Als u voor de redding uit een brandend huis de keus heeft tussen het redden van een hond of het redden van een mens, wat doet u dan?” 
Marianne ontweek de vraag min of meer door te antwoorden dat ze beiden zou redden, en wel door hulp te halen. (In de hoop dat het dan niet te laat zou zijn.)
Zelf zou ik directer geantwoord hebben. Minder diplomatiek maar wel naar waarheid. Ik zou gezegd hebben dat als ik de keus had tussen het redden van mijn hond en Milena Holdert, ik geen seconde zou hoeven na te denken.  
Het is altijd van belang zulke gekunstelde dilemma’s concreet te maken.

zondag 20 november 2016

Henk Binnendijk



Als ik Andries Knevel zie moet ik altijd denken aan Henk Binnendijk.

Het archetype van de EO. Boerser dan Knevel maar met hetzelfde heilige vuur pratend over – ja waarover?

Een show zonder humor, zo beleefde ik de tv-uitzendingen met Binnendijk.

Knevel, Bodar – het zijn opvolgers, navolgers. Of met het woord van Albert Schweitzer: epigonen.

Hij is nog onder ons: 81.

O o Den Haag !