woensdag 27 maart 2013

Huilende turnmeisjes, of Frank Louter vs KNGU

 
Rechtbank Zutphen
Kort geding
Inhoudsindicatie
 
De wijze waarop de KNGU zich heeft uitgelaten naar aanleiding van de artikelen in het magazine en de onmiddellijk door de KNGU gemaakte excuses wekken ten onrechte de suggestie dat de KNGU na onderzoek heeft geconcludeerd dat sprake is van wantoestanden en misdragingen door onder meer eiser. (trainer-coach)
Nu het onderzoek waar de KNGU naar verwijst, niet naar behoren is uitgevoerd zijn de uitlatingen van de KNGU over wantoestanden vooralsnog niet waargemaakt en evenmin op goede gronden voor waar te houden.
De handelwijze van de KNGU is onrechtmatig jegens eiser.
Het recht van eiser op bescherming van zijn eer en goede naam weegt zwaarder dan het belang van de KNGU om zich op haar manier te uiten (vrijheid van meningsuiting).
De vordering om de KNGU te verbieden zich op onjuiste, suggestieve en/of negatieve wijze uit te laten over eiser is toegewezen, evenals de vordering om de KNGU te gebieden een rectificatie te plaatsen op haar website en in de tijdschriften.
 
***
Rectificatie met betrekking tot Frank Louter
De voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Nederland, locatie Zutphen, heeft geoordeeld dat de door de KNGU gedane uitlatingen en beschuldigingen jegens Frank Louter naar haar voorlopig oordeel onrechtmatig zijn.
Ten onrechte heeft de KNGU zich in de periode van januari 2012 tot en met heden in diverse media feitelijk onjuist en negatief over Frank Louter uitgelaten naar aanleiding van twee artikelen in het tijdschrift ‘Helden’.
Ten onrechte suggereerde de KNGU met deze uitlatingen en beschuldigingen dat Frank Louter zich schuldig zou hebben gemaakt aan hetgeen hem in voornoemde artikelen in ‘Helden’ was verweten.
De KNGU heeft deze suggestie niet met deugdelijk feitenmateriaal kunnen staven.
De voorzieningenrechter heeft de KNGU veroordeeld tot het plaatsen van deze rectificatie.
Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie
 
***
Reactie uitspraak kort geding Louter vs. KNGU
KNGU overweegt hoger beroep in te stellen tegen de uitspraak van voorzieningenrechter Oost-Nederland, locatie Zutphen inzake het kort geding van de heer F. Louter vs KNGU.
De door de voorzieningenrechter gevraagde rectificatie is op de websites kngu.nl en gymsport.nl geplaatst en wordt gepubliceerd in de zomereditie van het magazine Gymsport.nl dat verschijnt in juni 2013.
KNGU zet het beleid voort een sportklimaat te creëren waarin kinderen op positieve wijze worden gecoacht.
KNGU werkt sinds juni 2012 met een tienpuntenplan om het sportklimaat te verbeteren en veiliger te maken.
Het welzijn van kind en positieve coaching staan hierin centraal.
 KNGU wil ongewenst gedrag van coaches ten aanzien van de, over het algemeen jonge, sporters, waaronder fysieke en geestelijke mishandeling, voorkomen en gewenst gedrag stimuleren.
De KNGU vraagt van trainers dat zij tekenen voor naleving van de NL Coach Beroepscode. In deze code verplichten trainers zich onder meer aangename, open en vertrouwensvolle wijze te trainen en coachen, voorbeeldgedrag te laten zien en regelmatig te overleggen met ouders.

dinsdag 26 maart 2013

Luchtvaart: menselijke fouten

Het is moeilijk om toe te geven maar een aanzienlijk deel van de vliegtuigongelukken komt voor rekening van menselijke fouten en miscommunicatie tussen de vliegers.
Zo kon het gebeuren dat een viermotorig toestel de luchthaven van Portland (VS) niet haalde omdat …….. de brandstof op was! Alle vier motoren vielen uit op ca. 10 km voor de luchthaven en het vliegtuig verloor snel hoogte. De piloten maakten een knappe noodlanding in een bos waardoor het dodenaantal beperkt bleef tot tien, waaronder de boordwerktuigkundige en een stewardess. Er brak natuurijk geen brand uit...
Onderzoek aan de brokstukken, inclusief cockpit voice recorder en vluchtdata recorder, leverde op dat de machine perfect in orde was geweest: er was voldoende brandstof ingenomen voor de binnenlandse vlucht (New York-Denver-Portland) en de brandstofmeters werkten correct. Echter: een lampje van het landingsgestel werkte niet, waardoor de gezagvoerder eraan twijfelde of dat wel goed functioneerde. Hij besloot de landing uit te stellen en op die manier tijd te winnen om erachter te komen wat het probleem was. De fout die hij maakte was dat zijn aandacht helemaal in beslag genomen werd door dat ene lampje.  Een klein probleem in verhouding tot het opraken van de kerosine.
Een landing met een defect landingsgestel is zeer wel mogelijk, te meer daar op de luchthaven alle reddingswerkers klaar staan.
Ik denk dat de ervaren gezagvoerder zichzelf overschatte; misschien was hij ook wel te oud en te weinig flexibel. Intussen zijn er speciale trainingen ontwikkeld om menselijke fouten in de cockpit tegen te gaan.

maandag 25 maart 2013

Maak kans.........!


In het kader van de bezighouderij roepen de media ons dagelijks op ergens aan mee te doen. Meestal aan een lullig raadspelletje. En dat dan niet zomaar, nee we worden overgehaald onder het mom van “Maak kans!” Volgt het noemen van een aantrekkelijke prijs.

Maar het kan beter. Dat hoorde ik vandaag.
En wel als volgt:

"Maak d i r e c t kans" (op enz.)

Wie biedt er meer?


zondag 24 maart 2013

Daphne Deckers

Wat weet ik van Daphne Deckers? Weinig. Ze is getrouwd met de enige Nederlandse tennisser die ooit de finale op het gras van Wimbledon heeft gewonnen. Met hem kreeg ze een of meer kinderen en daarover ging ze opvoedkundige boekjes schrijven. Van het een komt het ander: vorig jaar publiceerde ze een echte ……….. roman.
Het is een doktersroman. En natuurlijk gaat het het hele boek door over de verzorging van een baby. Een happy end hoort erbij: de ene dokter – uit het AMC - wordt door de bedrogen echtgenote ingeruild voor de andere, uit het VUmc.
Er wordt door de vriendinnen in het boek veel gepraat over mannen en natuurlijk over sex – al komt het er opmerkelijk genoeg niet van, over 381 bladzijden. Als het boek één verdienste heeft, dan komt dat doordat het de schrijfster niet ontbreekt aan gevoel voor humor.(‘GVH’) Er staat een aantal echte grapjes in het boek. 
Het meest opmerkelijke voor mij is echter het milieu waarin Daphne Deckers kennelijk verkeert. Wat zij beschrijft, verzin je niet. Schrik niet: het is het milieu van de voetballer Rafael van der Vaart (‘Raf’) en Sylvie. Toen nog bij elkaar. Ik denk dat je mag zeggen dat het een vrouwenboek is. Het zou toch handig geweest zijn als er een verklarende woordenlijst, op z’n minst plaatjes, bij gedaan waren.
Ik geef wat voorbeelden van dit taalgebruik, hopelijk zonder schrijffouten. Hetzij ter aansporing, hetzij ter afschrikking. Vanaf hoofdstuk 12.
***
Het boeket van Acqua di Parma en Murray’s haarpommade.

Om het clubhoofd van zijn Callaway Big Bertha zit een Darth Vader-cover.

Een Jillz commercial.

Zijn Ripcurl-T-shirt.

Witte J Brand-jeans

De Feu de Bois, de limited edition van Diptique

een grijs joggingbroekje van Stoer!, een hooddie van IKKS en Nike-slofjes

Een (bruids) jurk van Elie Saab

Orgasm van NARS (make-up)

Baker & McKenzietypes

Vrijmibo (= vrijdagmiddagborrel)

Quooker-kraan

Alexander McQueenjurkje

Bulthaupkeuken

Oblique boekenkast van Marcel Wanders

Een bank van B&B Italia

Orange Slice-stoel van Artifort

Een witte Bordeaux Blanc Sec uit 2010, Le G de Château Guiraud

Een Dolce & Gabbana rokje, met Schotse fluorruiten

Porsche Panamera

Fluwelen Tom Ford jasje

Attolini-shirt

Franck Muller-horloge

Mercedes 300 SEL 6.3

Cars lampje

Suède jackje van Zadig & Voltaire

Isabel Marant broeken

Chloé T-shirtjes

onder mijn Spanx

een Stella McCartney-lingeriesetje

Verder is het helemaal ruk. (blz. 283)

***

Daphne Deckers, Alles is zoals het zou moeten zijn
Uitg. Carrera, Amsterdam 2012

fluor ruit

donderdag 21 maart 2013

Heemstede

 

Het woord(deel) heem is afkomstig van het Germaanse woord haima, dat woning betekende.
'Heem' is verwant aan het Engelse home en het Duitse Heim(at), maar is in die betekenis grotendeels verdrongen door het woord 'thuis'.
In het Nederlands vinden we het woord terug in 'heimwee, 'heemkunde', 'ontheemd', 'in-/uitheems', enzovoorts, alsook in de plaatsnaam Heemstede. (foto)


 

zondag 17 maart 2013

François Hollande


Le patronyme Hollande désigne celui « qui est originaire de la Hollande ».
Le nom est surtout porté dans le Nord-Pas-de-Calais , d'où la famille Hollande est originaire.
On peut donc conclure que les ancêtres antérieurs à l'apparition du patronyme (vers le XIe siècle) étaient hollandais. En effet, le premier ascendant direct connu de la famille remonte à 1569 dans les environs de Plouvain. Celui-ci était valet de meunier.
Sa famille, d'origine protestante, se serait exilée de Hollande jusqu'en France afin de fuir les guerres de religion menées par les Espagnols.(?)
Quant au mot Hollande, il vient du néerlandais Holland, Hollant, Hollandt : « Hollande », région des Pays-Bas, ancien pays des Provinces-Unies, du moyen néerlandais Hotland : « terre boisée », de holt : « bois », et de land : « terre ».
On trouve aussi des variantes orthographiques du patronyme avec la même signification : Holland (Pas-de-Calais, Bas-Rhin, Oise), Hollandt, Hollandts, Hollant (Nord, Belgique), et d'autres dérivés : Hollander, Hollanders, Hollandre (Pas-de-Calais, Nord), Hollaender, Hollender (Alsace-Lorraine).


Bron: wikipedia

zaterdag 16 maart 2013

Straalmotor: onderhoud


Twee van de drie motoren van de DC 10 zijn aan de vleugel  opgehangen met pylonen.(foto)
Het voordeel daarvan is dat mocht de motor onverhoopt afbreken, hij niet de staart kan beschadigen en het vliegtuig in principe kan blijven vliegen, met een motor minder.
Die motoren moeten periodiek van die pylonen losgemaakt worden voor inspectie en onderhoud. Dat is, volgens de voorgeschreven procedure van de fabrikant, een etmaal werk. En je voelt ‘m al: daar beginnen luchtvaartmaatschappijen niet aan, zelfs niet de grootste zoals American Airlines. Dat is veel te duur. Men vond er iets op om het in veel minder tijd te doen.
De motoren werden niet losgemaakt, maar met pyloon en al van de vleugel afgehaald. Men gebruikte bij de (de)montage een vorkheftruck. Die kan tot op millimeters nauwkeurig werken. Echter: de constructie vereist een nauwkeurigheid van honderdsten van millimeters. Onopgemerkt ontstond er een kleine deuk in het metaal. In het gebruik ontstonden daaromheen haarscheurtjes. Uiteindelijk leidde dit tot het verlies van een motor tijdens de start op O’Hare, Chicago. Het vliegtuig stortte neer, 271 mensen kwamen om. De grootste vliegramp op Amerikaanse bodem. Het gebeurde in 1979.
Alle 158 DC tienen werden aan de grond gehouden en buitenlandse toestellen van dit type mochten het land niet in. Men vond bij inspectie nog acht DC tienen met hetzelfde euvel.
 
***
 
 
P.S. Voor de aardigheid van de passagiers was in de cockpit een camera gemonteerd waardoor ze konden meekijken op de startbaan tijdens take off. Het pakte anders uit: de passagiers konden zien hoe ze de dood tegemoet vlogen. De camera is sindsdien uit de cockpit verdwenen.

vrijdag 15 maart 2013

Kassabon


 
Achter de kassa, net buiten  de supermarkt, staat een stel met een gevulde winkelwagen.
Ze staan niet in de weg, een beetje opzij.
Hij leest de bon hardop voor, en zij luistert aandachtig. Boodschap voor boodschap, prijs na prijs.
Als hij haar twijfelend aankijkt, zegt zij dat het wel klopt.

donderdag 14 maart 2013

CIWF: transparant?

Naast Wakker Dier (kippen), Varkens in Nood en de Partij voor de Dieren (koeien) zet Compassion in Wold Farming (CIWF) zich breed in voor het welzijn van landbouwhuisdieren.
Het CIWF laat echter weten “niet aangesloten te zijn bij het Centraal Bureau Fondsenwerving, deels omdat het erg duur is, deels om andere redenen.
We zijn wel erkend als ANBI instelling.
Bovendien is CIWF-internationaal, waar wij deel van uitmaken, geregistreerd als Charity in het Verenigd Koninkrijk. De controles van de Charity Commission zijn streng en gaan mogelijk verder dan het CBF.”
***

Commentaar


CIWF is ook niet te vinden op de goededoelen monitor




Rot op, klootzak (Casse toi pov’con)


Frankrijk is door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op de vingers getikt over de veroordeling van een man die president Sarkozy had beledigd. De man had bij de auto van de president een bord geplaatst met de tekst 'Rot op, klootzak'.
Tegen de boete van 30 euro ging de man in beroep. De rechters in Straatsburg oordelen dat de actie van de man onder de vrijheid van meningsuiting valt en dat de straf onevenredig is.
De aan Sarkozy gerichte tekst was de letterlijke herhaling van de uitval van Sarkozy aan het adres van iemand die weigerde hem de hand te schudden.

Bron: http://hudoc.echr.coe.int/sites/fra/pages/search.aspx?i=001-117137

woensdag 13 maart 2013

Postcodeloterij en 'dierenbescherming'

Van de opbrengst bij de Nationale Postcode Loterij is 50% bestemd voor het goede doel.

Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij is er over 2012 een bedrag van 291 miljoen euro te verdelen onder meer dan 89 organisaties op het gebied van mens en natuur.
Enkele opvallende beneficiënten zijn:

Dierenbescherming, gesteund  sinds: 1996
In totaal ontvangen: € 29.539.814,-
Bijdrage over 2012: € 1,8 miljoen
 --------------
Vogelbescherming Nederland, gesteund sinds: 1996
In totaal ontvangen: € 31.789.944,-

Bijdrage over 2012: € 1,8 miljoen
 -----------------
Stichting AAP, gesteund sinds: 2001
In totaal ontvangen: € 6.073.780,-

Bijdrage over 2012: € 500.000,-
 ***

Commentaar:

*Geld geven aan “de dierenbescherming” is de makkelijkste weg. Of de vereniging die naam waard is, daarom bekreunt de Nationale Postcodeloterij zich niet. Droevig is het wel.
 
*Het zelfde geldt voor de 'Vogelbescherming'. Stemt in met afschot van 500.000 ganzen!
 
*Stichting AAP, we hebben het er eerder over gehad, ontwikkelt zich tot dierentuin, het zusje van de Apenheul.
Voert geen actief beleid om een eind te maken aan het houden van wilde dieren. Houdt zichzelf in stand, comfortabel gesteund door bijdragen van Postcodeloterij en andere sponsors. Goede sier maken over de rug van misbruikte dieren.
De oorspronkelijke drive van de stichter is allang verdwenen.
 
Men bedenke dat deze drie organisaties ook nog financieel gesteund worden door resp. ruim 180.000, 150.000 en 130.000 leden/donateurs.

zaterdag 9 maart 2013

Goede doelen

 




































































































100.                     Dierenopvangcentrum Amsterdam - Natuur, milieu, dierenbelangen

101.                     Diergeneeskunde in Ontwikkelingssamenwerking - Ontwikkelingshulp

102.                     Diva Dichtbij - Welzijn, sport, cultuur

103.                     Dorcas - Ontwikkelingshulp

104.                     Doubler - Welzijn, sport, cultuur

105.                     Duncan - Gezondheidszorg

106.                     Dutch Support Group Kenya - Ontwikkelingshulp

107.                     Duurzame Samenleving Papua Barat - Ontwikkelingshulp

108.                     DVB Foundation - Welzijn, sport, cultuur

109.                     Ecologische Landbouwprojecten Ghana - Ontwikkelingshulp

110.                     Eco-Trust - Ontwikkelingshulp

111.                     Edukans - Ontwikkelingshulp

112.                     Een Hart voor Polen - Didam e.o. - Welzijn, sport, cultuur

113.                     Egelbescherming Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

114.                     Eigen Gezicht - Gezondheidszorg

115.                     El Arbol - Natuur, milieu, dierenbelangen

116.                     El Fuego - Ontwikkelingshulp

117.                     Elimu Mount Elgon - Ontwikkelingshulp

118.                     Elishua - Ontwikkelingshulp

119.                     Emetofobie - Gezondheidszorg

120.                     Endometriose Stichting - Gezondheidszorg

121.                     Ephraïm Mission - Ontwikkelingshulp

122.                     Equal Opportunity Fund (E.O.F.) - Ontwikkelingshulp

123.                     Equator Medicare - Ontwikkelingshulp

124.                     Eritrea Hagez - Ontwikkelingshulp

125.                     Europa Kinderhulp - Welzijn, sport, cultuur

126.                     Evangelisch Werkverband - Welzijn, sport, cultuur

127.                     Evangelische Hogeschool Amersfoort - Welzijn, sport, cultuur

128.                     EVS EcoVrede - Welzijn, sport, cultuur

129.                     Exodus - Welzijn, sport, cultuur

130.                     Eye Care Foundation - Ontwikkelingshulp

131.                     Fairfood International - Ontwikkelingshulp

132.                     Fakkel 2000 - Ontwikkelingshulp

133.                     Famecon1 - Ontwikkelingshulp

134.                     Family Help Programme Holland - Sri Lanka - Ontwikkelingshulp

135.                     FAS - Stichting - Gezondheidszorg

136.                     Federatie Paardrijden Gehandicapten - Ontwikkelingshulp

137.                     FloJa Malawi - Ontwikkelingshulp

138.                     FOK - Welzijn, sport, cultuur

139.                     Fonds Bijzondere Noden Rotterdam - Welzijn, sport, cultuur

140.                     Fonds Gehandicaptensport - Welzijn, sport, cultuur

141.                     Fonds verstandelijk gehandicapten - Welzijn, sport, cultuur


143.                     Football Maties - Ontwikkelingshulp

144.                     Free Press Unlimited - Ontwikkelingshulp

145.                     FRES - Ontwikkelingshulp

146.                     FSHD Stichting - Gezondheidszorg

147.                     Gamrupa Europe - Ontwikkelingshulp

148.                     Geheim Geweld - Welzijn, sport, cultuur

149.                     Global Forest Coalition - Natuur, milieu, dierenbelangen

150.                     Greenpeace Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

151.                     Greyhounds Rescue Holland - Natuur, milieu, dierenbelangen

152.                     Grondbeheer - Natuur, milieu, dierenbelangen

153.                     Hand to Hand - Ontwikkelingshulp

154.                     Harambee - Ontwikkelingshulp

155.                     Hartpatiënten Nederland - Gezondheidszorg

156.                     HAVONOS - Ontwikkelingshulp

157.                     HealthNet TPO - Ontwikkelingshulp

158.                     Heifer Nederland - Ontwikkelingshulp

159.                     Helen Dowling Instituut - Gezondheidszorg

160.                     Help Burkina - Ontwikkelingshulp

161.                     Help Flores! - Ontwikkelingshulp

162.                     Help mij Leven - Ontwikkelingshulp

163.                     Hersenstichting Nederland - Gezondheidszorg

164.                     Hervormd Gereformeerde Jeugdbond - Welzijn, sport, cultuur

165.                     Hester - Ontwikkelingshulp

166.                     Het Drentse Landschap - Natuur, milieu, dierenbelangen

167.                     Het Limburgs Landschap - Natuur, milieu, dierenbelangen

168.                     Het Nationaal Ouderenfonds - Welzijn, sport, cultuur

169.                     Het Nederlands Bijbelgenootschap - Ontwikkelingshulp

170.                     Het Noorderlicht - Welzijn, sport, cultuur

171.                     Het Pad - Ontwikkelingshulp

172.                     Het Passion - Welzijn, sport, cultuur

173.                     Hiv Vereniging Nederland - Gezondheidszorg

174.                     Hivos - Ontwikkelingshulp

175.                     Holland Building Nepal - Ontwikkelingshulp

176.                     home > goede doelen

177.                     Homeless Child - Ontwikkelingshulp

178.                     Homeopaten zonder Grenzen - Ontwikkelingshulp

179.                     HomePlan - Ontwikkelingshulp

180.                     Hondenbescherming - Natuur, milieu, dierenbelangen

181.                     Hoofdzakengids - Welzijn, sport, cultuur

182.                     Hoorzorg Binnenland Suriname - Ontwikkelingshulp

183.                     HoPe Nederland - Ontwikkelingshulp

184.                     Hospice Groep Haarlem e.o. - Gezondheidszorg

185.                     Hulp Campina - Gezondheidszorg

186.                     Hulp in Praktijk - Welzijn, sport, cultuur

187.                     Hulp Letland - Welzijn, sport, cultuur

188.                     Hulp Oost-Europa - Ontwikkelingshulp

189.                     Humana - Ontwikkelingshulp

190.                     Humanitas - Welzijn, sport, cultuur

191.                     Huruma MEVA - Ontwikkelingshulp

192.                     IBISS Foundation Nederland - Ontwikkelingshulp

193.                     ICCO - Ontwikkelingshulp

194.                     IFMSA - The Netherlands - Welzijn, sport, cultuur

195.                     IKV Pax Christi - Ontwikkelingshulp

196.                     ILEIA - Ontwikkelingshulp

197.                     Imani - Ontwikkelingshulp

198.                     IMBA Nederland - Ontwikkelingshulp

199.                     IMC Weekendschool - Welzijn, sport, cultuur

200.                     Infolijn Alternatieve Geneeswijzen - Gezondheidszorg

201.                     Innoveren met Zorg - Welzijn, sport, cultuur

202.                     Interkerkelijke Diaconaal Overleg Lelystad - Welzijn, sport, cultuur

203.                     International Council for Friends of Nepal - Ontwikkelingshulp


205.                     Interplast Holland - Ontwikkelingshulp

206.                     Investing in Children and their Societies - Ontwikkelingshulp

207.                     ISOB - Ontwikkelingshulp

208.                     IVN Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

209.                     IVN-Afdeling Hoensbroek - Natuur, milieu, dierenbelangen

210.                     Jantje Beton - Welzijn, sport, cultuur

211.                     Jedidja CS - Ontwikkelingshulp

212.                     Jeugdsportfonds Nederland - Welzijn, sport, cultuur

213.                     Johan Cruyff Foundation - Welzijn, sport, cultuur

214.                     Johanna KinderFonds - Ontwikkelingshulp

215.                     Johannes Wier Stichting - Welzijn, sport, cultuur

216.                     Join!forkids - Ontwikkelingshulp

217.                     JW Support - Ontwikkelingshulp

218.                     Kans op Toekomst - Ontwikkelingshulp

219.                     KansPlus - Welzijn, sport, cultuur

220.                     Kapatiran - Ontwikkelingshulp

221.                     Karuna Foundation Nederland - Ontwikkelingshulp

222.                     Karunia - Ontwikkelingshulp

223.                     Kashi Mandir - Ontwikkelingshulp

224.                     Kattenbescherming Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

225.                     Kerk in Actie - Ontwikkelingshulp

226.                     Keys for Kids - Ontwikkelingshulp

227.                     Khorlo - Ontwikkelingshulp

228.                     KiCoBa - Ontwikkelingshulp

229.                     Kies voor Leven - Gezondheidszorg

230.                     KiKa - Gezondheidszorg

231.                     Kinderdorpen Chili - Ontwikkelingshulp

232.                     Kinderfonds MAMAS - Ontwikkelingshulp

233.                     Kinderhulp Bodhgaya - Ontwikkelingshulp

234.                     Kinderpostzegels - Ontwikkelingshulp


236.                     Klaartje Derks voor Kisumu - Ontwikkelingshulp

237.                     Klankbord - Gezondheidszorg

238.                     Klas op Wielen - Gezondheidszorg

239.                     Kleurrijke Scholen - Welzijn, sport, cultuur

240.                     KNCV Tuberculosefonds - Ontwikkelingshulp

241.                     Kom over en help - Ontwikkelingshulp

242.                     Kondanani - Ontwikkelingshulp


244.                     Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds - Welzijn, sport, cultuur


246.                     Kunst in de Klas - Welzijn, sport, cultuur

247.                     Kunstenaars in Spe - Gezondheidszorg

248.                     Kura Uone - Ontwikkelingshulp

249.                     Kwahu-Ghana - Ontwikkelingshulp

250.                     Kwasa - Ontwikkelingshulp

251.                     KWF Kankerbestrijding - Gezondheidszorg

252.                     La Vecina - Ontwikkelingshulp

253.                     Lakon - Ontwikkelingshulp

254.                     Lanka Shakthi - Ontwikkelingshulp

255.                     Leergeld Groningen e.o. - Welzijn, sport, cultuur

256.                     Leergeld Utrecht - Welzijn, sport, cultuur

257.                     LeoneChild - Ontwikkelingshulp

258.                     LEPRA zending - Ontwikkelingshulp

259.                     Leprastichting - Ontwikkelingshulp

260.                     Let's Care - Ontwikkelingshulp

261.                     Leukemie.nl - Gezondheidszorg

262.                     Lien Doi - Ontwikkelingshulp

263.                     LIGHT FOR THE WORLD Nederland - Ontwikkelingshulp

264.                     Likoni Onderneemt - Ontwikkelingshulp

265.                     Liliane Fonds - Ontwikkelingshulp

266.                     Linda Fonds - Ontwikkelingshulp

267.                     Lion Heart Foundation - Ontwikkelingshulp

268.                     LiveBuild - Ontwikkelingshulp

269.                     Longfonds - Gezondheidszorg

270.                     Los Cachorros - Ontwikkelingshulp

271.                     Madre Rosetta - Ontwikkelingshulp

272.                     MAF Nederland - Ontwikkelingshulp

273.                     Make-A-Wish Nederland - Welzijn, sport, cultuur

274.                     Malaika Kids Nederland - Ontwikkelingshulp

275.                     Malaria No More! Nederland - Ontwikkelingshulp

276.                     Malibongwe - Ontwikkelingshulp

277.                     Mama Cash - Ontwikkelingshulp

278.                     Manege zonder Drempels - Gezondheidszorg

279.                     Marianne Center - Ontwikkelingshulp

280.                     Marijke Foundation - Gezondheidszorg

281.                     Max Foundation - Ontwikkelingshulp

282.                     Medisch Comité Nederland-Vietnam - Ontwikkelingshulp

283.                     Meet Kate - Ontwikkelingshulp

284.                     Meet-Inn Inloopcentrum Ede - Ontwikkelingshulp


286.                     Merazonia Wildlife Rescue - Natuur, milieu, dierenbelangen

287.                     Mercy Ships Holland - Ontwikkelingshulp

288.                     Metakids - Gezondheidszorg

289.                     Milieudefensie - Natuur, milieu, dierenbelangen

290.                     Milly Mamoudou - Welzijn, sport, cultuur

291.                     MINIMA Drechtsteden - Welzijn, sport, cultuur

292.                     Mirembe - Welzijn, sport, cultuur


294.                     Mission Possible Nederland - Ontwikkelingshulp


296.                     MS-Anders - Gezondheidszorg

297.                     MUSTANGH Foundation - Ontwikkelingshulp

298.                     Mutanyana Weru - Ontwikkelingshulp

299.                     Nairobi Hospice Holland - Ontwikkelingshulp

300.                     Namelok - Ontwikkelingshulp

301.                     Nativitas - Ontwikkelingshulp


303.                     Nederland-Batam - Ontwikkelingshulp

304.                     Nederlands Albert Schweitzer Fonds - Ontwikkelingshulp

305.                     Nederlands Cultuurlandschap - Natuur, milieu, dierenbelangen

306.                     Nederlandse Brandwonden Stichting - Gezondheidszorg

307.                     Nederlandse Coeliakie Vereniging - Gezondheidszorg

308.                     Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting - Gezondheidszorg

309.                     Nederlandse Federatie Stotteren - Gezondheidszorg

310.                     Nederlandse Hartstichting - Gezondheidszorg

311.                     Nederlandse Hyperventilatie Stichting - Gezondheidszorg

312.                     Nederlandse Malaria Stichting - Ontwikkelingshulp

313.                     Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden - Gezondheidszorg

314.                     Nederlandse Zeemanscentrale - Ontwikkelingshulp

315.                     Net4kids - Ontwikkelingshulp

316.                     New Campama - Ontwikkelingshulp

317.                     Nierstichting Nederland - Gezondheidszorg

318.                     Niketan - Ontwikkelingshulp

319.                     Nina Foundation - Gezondheidszorg

320.                     NLBB Vereniging van Leesgehandicapten - Welzijn, sport, cultuur

321.                     NO KIDDING Stop kindermishandeling! - Ontwikkelingshulp

322.                     Noah's Ark Children Ministry Uganda - Welzijn, sport, cultuur

323.                     Nomzano Fre School Zuid-Afrika - Ontwikkelingshulp


325.                     Ondersteuning Kitale Project - Ontwikkelingshulp

326.                     Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea - Ontwikkelingshulp

327.                     Ontwikkelingswerk Theo Kiewiet - Ontwikkelingshulp

328.                     Oost-Europa Boskoop - Welzijn, sport, cultuur

329.                     Op Eigen Benen Zambia - Ontwikkelingshulp

330.                     Opdracht tot Wereldzending - Ontwikkelingshulp

331.                     Open Doors Nederland - Ontwikkelingshulp

332.                     Opkikker - Welzijn, sport, cultuur

333.                     Orissa zal leven - Ontwikkelingshulp

334.                     Oxfam Novib - Ontwikkelingshulp

335.                     Pani - Ontwikkelingshulp

336.                     Papoeajeugd naar School - Ontwikkelingshulp

337.                     PAPPA - Ontwikkelingshulp

338.                     Parels van Tarasiki - Gezondheidszorg

339.                     Pastoor Vekemans Fonds - Oerle - Ontwikkelingshulp

340.                     Patientenzorg Nederlands Kanker Instituut - Ontwikkelingshulp

341.                     Per Saldo - Welzijn, sport, cultuur

342.                     Peuterfonds - Welzijn, sport, cultuur

343.                     Phil Fonds - Ontwikkelingshulp

344.                     Pink Ribbon - Gezondheidszorg

345.                     Plotsdoven - Welzijn, sport, cultuur

346.                     Plus Wonen - Gezondheidszorg

347.                     Prader-Willi Fonds - Gezondheidszorg

348.                     Present Heerenveen - Welzijn, sport, cultuur

349.                     Present Sneek - Welzijn, sport, cultuur

350.                     Present Zaanstreek - Welzijn, sport, cultuur

351.                     Prins Bernhard Cultuurfonds - Welzijn, sport, cultuur

352.                     Projecten Zuid-Afrika - Ontwikkelingshulp

353.                     ProRomi - Welzijn, sport, cultuur

354.                     Protestantse Diaconie Amsterdam - Welzijn, sport, cultuur

355.                     Punt Welzijn Weert - Welzijn, sport, cultuur

356.                     Radoeka - Gezondheidszorg

357.                     Red een Kind - Ontwikkelingshulp

358.                     Redding en Herstel - Ontwikkelingshulp

359.                     Reddingstation Wijdenes - Welzijn, sport, cultuur

360.                     René Kids Centre - Ontwikkelingshulp

361.                     Restless Legs - Gezondheidszorg

362.                     Resto VanHarte - Welzijn, sport, cultuur

363.                     Rigdzin - Vista Project - Ontwikkelingshulp

364.                     Right To Play - Ontwikkelingshulp

365.                     Riky Overmars Foundation - Ontwikkelingshulp

366.                     Rising Stars - Ontwikkelingshulp

367.                     Roemeense Kinderhulp - Gezondheidszorg

368.                     Ronald McDonald Kinderfonds - Welzijn, sport, cultuur

369.                     Rotary Doctor's in the Netherlands - Ontwikkelingshulp

370.                     Rusland Kinderhulp, Stichting - Ontwikkelingshulp

371.                     Sahelp - Ontwikkelingshulp

372.                     Saint Francis Hospital Medical Support Group - Ontwikkelingshulp

373.                     Salvatoriaanse Hulpactie - Ontwikkelingshulp

374.                     Samen voor Sri Lanka - Ontwikkelingshulp

375.                     Samenwerkende Jongerenraden Nederland - Welzijn, sport, cultuur

376.                     Samsara - Ontwikkelingshulp

377.                     Sankofa - Ontwikkelingshulp

378.                     Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland - Gezondheidszorg

379.                     Sarfath - Welzijn, sport, cultuur

380.                     Sathsathai - Ontwikkelingshulp

381.                     Save the Children Nederland - Ontwikkelingshulp

382.                     Schaliegasvrij Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

383.                     SCHARLAKEN KOORD NEDERLAND - Welzijn, sport, cultuur

384.                     Scholenproject Cambodja Rotterdam - Ontwikkelingshulp

385.                     School en Scholing Siaya - Ontwikkelingshulp

386.                     Schoolproject Ethiopie - Ontwikkelingshulp

387.                     SEED Support NL - Ontwikkelingshulp

388.                     Semangat - Ontwikkelingshulp

389.                     SEMK Botswana - Ontwikkelingshulp

390.                     Senehasa - Ontwikkelingshulp

391.                     Sensoor Nederland - Welzijn, sport, cultuur

392.                     Sensoor Utrecht - Welzijn, sport, cultuur

393.                     Shaare Zedek - Gezondheidszorg

394.                     SharePeople - Ontwikkelingshulp

395.                     SHIB - Ontwikkelingshulp

396.                     Signi Zoekhonden - Ontwikkelingshulp

397.                     Simavi - Ontwikkelingshulp

398.                     Smart Shelter Foundation - Ontwikkelingshulp

399.                     Smiles - Welzijn, sport, cultuur

400.                     Solidaridad - Ontwikkelingshulp

401.                     Sonob - Ontwikkelingshulp

402.                     SOS Kinderdorpen - Ontwikkelingshulp

403.                     Sosurwo Fonds - Ontwikkelingshulp

404.                     Specialisterren Foundation - Welzijn, sport, cultuur

405.                     Spieren voor Spieren - Gezondheidszorg

406.                     Spoedeisende Hulp bij Kinderen - Ontwikkelingshulp

407.                     Srichitng House of Refuge - Ontwikkelingshulp

408.                     SSN - Welzijn, sport, cultuur

409.                     St.Antonius Onderzoeksfonds - Gezondheidszorg

410.                     Stedenband Leiden-Buffalo City (Zuid-Afrika) - Ontwikkelingshulp

411.                     Stedenband Tilburg-Matagalpa - Ontwikkelingshulp

412.                     Steun aan Kinderen Overzee - Ontwikkelingshulp

413.                     Steunfonds Kyoga - Welzijn, sport, cultuur

414.                     Steunpunt Bali - Ontwikkelingshulp


416.                     Stichting Present Deventer - Welzijn, sport, cultuur

417.                     Stichting Projecthulp Suriname - Ontwikkelingshulp

418.                     Stomaatje - Welzijn, sport, cultuur

419.                     STOMbP - Gezondheidszorg

420.                     Stop Kindermisbruik - Ontwikkelingshulp

421.                     STOPhersentumoren.nl - Gezondheidszorg

422.                     Stoute Schoenen - Welzijn, sport, cultuur

423.                     STRO - Ontwikkelingshulp

424.                     Sugarfriends - Gezondheidszorg

425.                     Support CSA Trust - Ontwikkelingshulp

426.                     Support Group Luanda/Jinja - Ontwikkelingshulp

427.                     Taborhuis - Gezondheidszorg

428.                     Tamsarya - Ontwikkelingshulp

429.                     Tania Leon Studiefonds - Ontwikkelingshulp

430.                     Tante Lenie - Welzijn, sport, cultuur

431.                     Teachers for Ghana rural areas foundation - Ontwikkelingshulp

432.                     Tear - Ontwikkelingshulp

433.                     Terre des Hommes Nederland - Ontwikkelingshulp

434.                     Terwille - Gezondheidszorg

435.                     Tess - Gezondheidszorg

436.                     Teylers Museum - Welzijn, sport, cultuur

437.                     The Cross-Point Foundation - Ontwikkelingshulp

438.                     The Dreamcatcher Foundation Nederland - Ontwikkelingshulp

439.                     The Hunger Project - Ontwikkelingshulp

440.                     THOMAS BOUWPROJECTEN - Ontwikkelingshulp

441.                     Tibetan Childrens Fund - Ontwikkelingshulp

442.                     Tibet-Fonds Dolma - Ontwikkelingshulp

443.                     TJOMMIE Foundation - Ontwikkelingshulp

444.                     TLC, Tender Love & Care - Ontwikkelingshulp

445.                     Tools To Work - Ontwikkelingshulp

446.                     Toon Hermans Huis Sittard - Gezondheidszorg

447.                     Topsport for Life - Ontwikkelingshulp

448.                     Trees for All - Natuur, milieu, dierenbelangen

449.                     Trombosestichting Nederland - Gezondheidszorg

450.                     Twatasha Community School Stichting - Ontwikkelingshulp

451.                     UAF - Welzijn, sport, cultuur

452.                     Uganda Child Care Foundation - Welzijn, sport, cultuur

453.                     Ukengee - Ontwikkelingshulp

454.                     UNICEF Nederland - Ontwikkelingshulp

455.                     Universiteitsfonds Limburg - Welzijn, sport, cultuur

456.                     UNOY Peacebuilders - Ontwikkelingshulp

457.                     Vajra - Ontwikkelingshulp

458.                     van Hand tot Hand - Ontwikkelingshulp

459.                     Veilig Onderwijs(opgeheven) - Welzijn, sport, cultuur

460.                     Vereniging Van Gehandicapte Wintersporters - Welzijn, sport, cultuur

461.                     Verhuisdieren.nl - Natuur, milieu, dierenbelangen

462.                     Veteranenziekte - Gezondheidszorg

463.                     Vier Voeters - Natuur, milieu, dierenbelangen

464.                     Vilcabamba - Ontwikkelingshulp

465.                     Villa Pardoes - Welzijn, sport, cultuur

466.                     VivaSahel - Ontwikkelingshulp

467.                     Vivos - Ontwikkelingshulp

468.                     Vliegende Meubelmakers - Ontwikkelingshulp

469.                     Vluchteling - Ontwikkelingshulp

470.                     VluchtelingenWerk Nederland - Ontwikkelingshulp

471.                     Voedselbank "Oost-Twente" - Gezondheidszorg

472.                     Voedselbank Enschede - Gezondheidszorg

473.                     Voedselbank Midden-Limburg - Gezondheidszorg

474.                     Voedselbank Venlo - Gezondheidszorg

475.                     Voedselbanken Nederland, regio Arnhem - Gezondheidszorg

476.                     Vogelbescherming Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

477.                     Volwassenen en Kinderen met Stofwisselingsziekten - Gezondheidszorg

478.                     Vrienden Maasstad Ziekenhuis - Welzijn, sport, cultuur

479.                     Vrienden van Barend - Volksgezondheid en dierproeven

480.                     Vrienden van Barends Blik - Natuur, milieu, dierenbelangen

481.                     Vrienden van De Hoop - Ontwikkelingshulp

482.                     Vrienden van de Robert Coppes Stichting - Welzijn, sport, cultuur

483.                     Vrienden van God 's Golden Acre Nederland - Ontwikkelingshulp

484.                     Vrienden van het Reinaldahuis - Welzijn, sport, cultuur

485.                     Vrienden van Ipse de Bruggen - Welzijn, sport, cultuur

486.                     Vrienden van Leekerweide - Welzijn, sport, cultuur

487.                     Vrienden van Lombok Orong Kekeran - Ontwikkelingshulp

488.                     Vrienden van Nieuw Unicum - Gezondheidszorg

489.                     Vrienden van Pater Peeters - Welzijn, sport, cultuur

490.                     Vrienden van Wi Oso - Ontwikkelingshulp

491.                     Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland - Gezondheidszorg

492.                     Vrouwen voor Vrouwen - Ontwikkelingshulp

493.                     VSK Overijssel/Gelderland - Welzijn, sport, cultuur

494.                     VSO - Ontwikkelingshulp

495.                     VUmc Cancer Center Amsterdam - Gezondheidszorg

496.                     Wakker Dier - Natuur, milieu, dierenbelangen

497.                     Walking Wheels - Welzijn, sport, cultuur

498.                     Wanawa - Ontwikkelingshulp

499.                     War Child - Ontwikkelingshulp

500.                     War Trauma Foundation - Ontwikkelingshulp

501.                     Waterdragers - Ontwikkelingshulp

502.                     WEB.foundation - Ontwikkelingshulp

503.                     Weeraba - Gezondheidszorg

504.                     Weeshuis Sri Lanka - Ontwikkelingshulp

505.                     Wemos - Gezondheidszorg

506.                     Wereld Natuur Fonds - Nederland - Natuur, milieu, dierenbelangen

507.                     Werelddieren - Natuur, milieu, dierenbelangen

508.                     WereldWijd - Ontwikkelingshulp

509.                     WereldWijd voor Kinderen - Ontwikkelingshulp

510.                     Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen - Ontwikkelingshulp

511.                     Werkgroep Urgenta - Ontwikkelingshulp

512.                     Werkplaats voor de 3e Wereld - Ontwikkelingshulp

513.                     Why Not - Ontwikkelingshulp

514.                     Wielewaal - Welzijn, sport, cultuur

515.                     Wilde Ganzen - Ontwikkelingshulp

516.                     Wilhelmus van Nassauen - Welzijn, sport, cultuur


518.                     Wings of Support - Ontwikkelingshulp

519.                     Witte Bedjes Het Parool - Welzijn, sport, cultuur

520.                     Women in Europe for a Common Future - Ontwikkelingshulp

521.                     Women Win - Ontwikkelingshulp

522.                     Woord en Daad - Ontwikkelingshulp

523.                     World Help Fund - Ontwikkelingshulp

524.                     World of Wildlife - Natuur, milieu, dierenbelangen

525.                     World Wide Children Farms - Ontwikkelingshulp

526.                     WorldGranny - Ontwikkelingshulp

527.                     Xenia Hospice - Gezondheidszorg

528.                     Yente - Ontwikkelingshulp

529.                     Yojana Projecthulp - Ontwikkelingshulp

530.                     Young Africa International - Ontwikkelingshulp

531.                     Youth in Nepal - Ontwikkelingshulp

532.                     Ypsilon - Gezondheidszorg

533.                     ZAMA Foundation - Ontwikkelingshulp

534.                     Zeldzame Huisdierrassen - Natuur, milieu, dierenbelangen

535.                     Zeldzame Ziekten Fonds - Gezondheidszorg

536.                     Zending Amazones - Ontwikkelingshulp

537.                     Zendingsreizen.nl - Ontwikkelingshulp

538.                     ZOA - Ontwikkelingshulp

539.                     Zod Neere Nederland - Ontwikkelingshulp

540.                     Zonnebloem - Welzijn, sport, cultuur

541.                     Zuva Rabuda - Ontwikkelingshulp