vrijdag 23 juni 2017

ALUHOEDJE

=Een aluminium hoedje of alu-hoedje is een hoofddeksel gemaakt van een of meer stukken aluminiumfolie of vergelijkbaar materiaal. Eventueel kan het ook een normaal hoofddeksel zijn waar aluminiumfolie in verwerkt is. Sommige mensen dragen deze hoedjes omdat zij geloven dat daarmee de hersenen als in een soort kooi van Faraday worden beschermd tegen invloeden van elektromagnetische velden, gedachtenlezen of gedachtenbeheersing.


Het principe van het dragen van aluminium hoedjes tegen zulke bedreigingen is een populair stereotype geworden: het woord wordt geassocieerd met mensen die geloven in complottheorieën of die paranoïde zijn. Deze mensen worden zelf ook gekscherend Aluhoedjes genoemd. wikipedia

-De Technische Universiteit Delft is boos vanwege een lezing op de uni waarin geclaimd wordt dat de Twin Towers instortten door "gecontroleerde explosies". Op 16 juli zal Richard Gage beweren dat het World Trade Center niet instortte door de vliegtuigen die erin vlogen op 11 september 2001, maar door explosieven die in de toren waren aangebracht.
Gage, architect van beroep, is lid van de organisatie AE911 Truth waarin architecten en bouwkundigen zich hebben verenigd om een kritisch geluid te laten horen ten opzichte van de officiële lezing.
Omroep West meldt dat het Studium Generale van de TU Delft het volgende zegt over de lezing: "Als een professional met goede argumenten een duidelijk punt kan maken, mag er best naar hem geluisterd worden. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar iedere academicus die zichzelf serieus neemt, moet openstaan voor verschillende geluiden en theorieën."
De TU Delft is kritischer: "Het College van Bestuur zal naar aanleiding hiervan binnenkort opnieuw toetsen of de programmering van Studium Generale voldoende aansluit bij de doelstellingen en de verwachtingen en behoeften van de studentengemeenschap." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten