maandag 18 september 2017

KEURMERK



Dat het Beter Levenkeurmerk van de Dierenbescherming een fiasco is, liet Lubach zondag wel heel duidelijk zien. Samenwerken met de onderwereld leidt tot niets. Dat geldt overal, ook voor Proefdiervrij, die op haar terrein dezelfde zwakke strategie hanteert.
Nee, liever een Slechter Levensticker plakken. Harde actie. Recht voor z'n raap.

Een Beter Levenkeurmerk bestaat in 3 soorten: daar begin je al mee. De Tussenkip van AH voldoet zelfs nog niet aan 1 (één) ster! In 10 jaar tijd heeft meer dan 80% van het vlees zelfs nog niet 1 Ster! Dierenbescherming heeft de tijd, - een varken leeft 6 maanden.  Dierenbescherming moet eens een keer wakker worden. Gelukkig is Frank Dales, de directeur-burgemeester, weer burgemeester geworden. Kan hij weer lintjes doorknippen en 100-jarigen bezoeken. Maar of de nieuwe leiding deze organisatie meer Schwung zal geven? Ik zie er nog niks van.

4 opmerkingen:

  1. 10 jaar geleden plakten wij al stickers met teksten als : "WAARSCHUWING: DIT PRODUKT BEVAT ERNSTIG DIERENLEED" ook met zwart kader als op de sigaretten pakjes nu.
    en als al het vlees in alle nederlandse supers diervriendelijk is en 5 sterren heeft, dan nog leeft 80% in de donkere ellende. Namelijk: het is ons exportprodukt. Dankzij dierenleed exporten leven wij in NL in grote welvaart. Zelfs de export van HALAL vlees is zeer winstgevend.

    bij AH in grote steden is er een HALAL afdeling.
    gekmakend.

    maar ik vond Lubach wel heel dapper en duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt, ik had dit niet gezien. Leerzaam . De Dierenbescherming ......zucht. Ze hebben ook weer iets nieuws verzonnen. Komt de LID bij een woning met verwaarloosde dieren dan krijgen deze 'dierenbeulen' nog een tweede kans. Dit betekend dat de dieren nog 2 weken in de ellende moeten blijven. Bijna altijd is de situatie onveranderd en nemen ze eindelijk de dieren in beslag. Ik heb het uitgebreid met ze hierover gehad. Het antwoord is " de mensen zitten vaak in de knoei en wij geven hun daarom nog een kans om de zaakjes recht te trekken" Luister eens zei ik jullie zijn van de DB met het belang van het dier voorop. Ach en 58 werknemers op het kantoor in Den Haag enz. enz.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het gaat niet alleen om vlees, maar ook om vis (vissen worden altijd zonder verdoving geslacht), eieren en melk. En natuurlijk om bont, leer, wol, zijde, dons en veren. Wie halal vlees aanklaagt, hoort ook koosjer vlees aan te klagen. Alleen veganistisch leven, zowel wat de voeding als de kleding en dekbedden betreft, kan door de beugel.

    BeantwoordenVerwijderen