maandag 20 juni 2022

VAL VAN DE TRAP

"Het is iedere dienst raak. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Soms zelfs wel twee keer. Een standaardvraag bij de overdracht is dan ook: ‘Is Val van trap al geweest?’ Bij een ‘Ja’, meteen gevolgd door: ‘Hoe vaak?’. Bij een ‘Nee’ weet je vrij zeker dat je tussen 03.00 en 06.00 uur op de traumakamer staat om de volgende klant op te vangen die verloren heeft van zijn of haar trappencomplex."

bron: Medisch Contact 

Preventie

Verbeter de zichtbaarheid van de traptreden. Veel valpartijen worden veroorzaakt door een onjuiste beoordeling van de onderlinge afstand tussen traptreden. Als traptreden beter zichtbaar zijn, wordt deze beoordeling gemakkelijker. Je kunt de zichtbaarheid van trappen in je huis of op je werkplek verbeteren door elke traptrede opvallender te maken.

    • Gebruik verlichting of verf om de contouren van elke trap te benadrukken. Een veel gebruikte strategie in commerciële situaties is het schilderen van een heldere strook langs het einde van elke traptrede, of deze te verlichten met een reeks kleine lampjes.
    • Gebruik matte verf - niet glanzend - om elke schittering van licht te vermijden die het vermogen om de diepte te meten kan verminderen.
    • Gebruik geen gedessineerde tapijten op trappen, omdat deze diepte kunnen maskeren.

https://nl.wikihow.com/Voorkomen-dat-je-van-de-trap-valt



Geen opmerkingen:

Een reactie posten