zaterdag 27 september 2014

Help dieren(bescherming) in nood

De controles waarmee de Dierenbescherming dierenmishandeling stopt en voorkomt, dreigen de organisatie boven het hoofd te groeien. Het aantal controles dat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) uitvoert, is sinds 2011 met maar liefst 45% gestegen. In 2013 ging het daarbij om meer dan 20.000 dieren. Daarnaast heeft het voorkomen van dierenleed de hoogste prioriteit. Voor meer controles en preventiewerk is ook meer geld nodig. Daarom start de Dierenbescherming vandaag de campagne: ‘Help Dieren in Nood’.  

 

***

Commentaar

Wie het onderste uit de kan wil krijgt het lid op de neus. Dat geldt voor de Dierenbescherming die pretendeert het hele gebied van de verhouding van dieren en mensen te kunnen coveren. Dat kan ze niet en vandaar dat de menen zich van de DB afkeren en gespecialiseerde organisaties prefereren.
De afgelopen vijf jaar verloor de DB 25.000 leden.

Ze zou zich m.i. dan ook moeten beperken tot asielwerk en L.I.D. De rest afstoten.
Om te beginnen: afdeling dierproeven. Want daar is ze toch al NIET tegen. Ze doet niks voor de proefdieren. Op de website vind je niks over de actualiteit: proeven met labradors in Maastricht, niks over de Hartstichting.

Maar zoals je ziet: afdelingen sluiten en afstoten doet ze niet. Ze moddert liever verder, > om de mensen op kantoor aan het werk te houden.< Daarom nu maar weer een nieuwe campagne: "Help dieren in nood." In feite natuurlijk een ordinaire ledenwerfcampagne.

De D66'er Frank Dales is een goede directeur in die zin dat hij op juiste wijze leiding geeft. Hij is een beetje burgemeester gebleven. Maar aan beleidsvisie ontbreekt het hem totaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten