zondag 1 september 2019

YOUP EN DE HAAN VAN KALLEMOOI



0.Youp reageert in zijn column op mijn verwijt over zijn bezoek aan Schiermonnikoog i.v.m. ‘Kallemooi’. Hij doet dat op de manier die je van hem verwachten mag. Veel spot, beetje argument.

1.Youp schrijft in zijn NRC-column over Schiermonnikoog en ‘Kallemooi: “Dat lijkt mij inderdaad dierenmishandeling.” Hèèl voorzichtig.  
Dat had hij op het eiland moeten zeggen. Ook in de zaal, waar burgemeester Ineke van Gent ongetwijfeld bij zat. Goeie kans dat hij door de politie op de boot terug gezet zou zijn. 

2. Hij had het eiland ook kunnen boycotten, ten gunste van een van de andere Waddeneilanden. Heeft hij niet gedaan. 

3. De invloed van BN’ers is groot. Daarom is het belangrijk dat hij zijn mond opendoet. Positie kiest.

4. Youp erkent dat ook in Brabant sprake is van dierenmishandeling. Met name in bio-industrie, en in dierproeven. Die provincie kan hij moeilijk geheel boycotten. Maar stelling nemen en zijn mond opendoen kan altijd.

5.Positief: Youp eet (bijna) geen vlees meer. Hij moet aan zijn gezondheid denken. En ook een beetje aan de dieren. Ooit was hij Ambassadeur voor Varkens in Nood.


https://youp.nl/columns/geitenwollen-twittertrutten?fbclid=IwAR0PA44_4vkvu6BiAi4Q9PTQfdNmmbJKlIu80qg5c_4BhgevzqwN80V8RWs

1 opmerking:

  1. In elk geval was het zinvol dat je die cabaretier hebt benaderd over de haanonvriendelijke folklore van Schiermonnikoog.

    BeantwoordenVerwijderen