dinsdag 8 augustus 2023

TWEEDE KAMER

Al die weglopers laten goed zien hoe zinloos het politieke werk is. De burger wordt blij gemaakt met een dooie mus. Kaag, Den Haan, Simons, Azarkan, enz. Dit is trouwens geen incident, het gebeurt bij elke nieuwe verkiezing. Sterker: afsplitsingen en tussentijds vertrekken zijn aan de orde van de dag. Je houdt er misschien nog een leuk wachtgeldje aan over. Maar als iemand denkt dat er politiek iets van belang te bereiken valt, dan is dat een vergissing.

Daarnaast vind ik doorstroming wel goed. Haast iedereen is het er wel over eens dat bijv. Rutte veel te lang gebleven is. Geldt ook voor Marijnissen, en nog een paar. Op een gegeven moment is de kiezer op mensen uitgekeken. De babbel is bekend. Tijd voor nieuwe frisse inzichten. En gezichten! 😀 Politici hebben een houdbaarheidsdatum.

10 opmerkingen:

  1. Als de anarchistische idealen onbereikbaar zijn, is de parlementaire democratie een goede tweede keus. Ik vind het een aanfluiting van de parlementaire democratie dat zo veel politici er de brui aan geven. Ze moesten zich schamen. Er zijn méér zware beroepen. De meeste beoefenaars daarvan lopen ook niet zomaar weg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind Kamerlid geen zwaar beroep. Het is er gezellig, warm en droog. Er is geen haast, geen stress. Betaling in orde. Gemeenteraad is een ander verhaal, veel dichter bij de burger.

      Verwijderen
    2. Kamerleden worden net als andere politici wel vaak bedreigd en beledigd. Tijdens debatten kan er wel degelijk veel stress ontstaan.

      Verwijderen
    3. Jazeker, het moet wel een beetje op werk lijken natuurlijk. Trouwens, zitten we niet toevallig weer in een reces?!

      Verwijderen
    4. Op het ogenblik ben ik uitgekeken op politiek. De deal die Rutte en Von der Leyen hebben gesloten met Hitler de Tweede in Tunesië maakt dat ik geen zin heb om nog te gaan stemmen.

      Verwijderen
    5. Ach Vogeltje, doe je naam eer aan en stem op de Partij voor de Dieren. Deze heeft niets te maken met die verwerpelijke deal.

      Verwijderen
    6. Deal betekent o.a. vuil zaakje.

      Verwijderen
    7. Ik ken eigenlijk het standpunt van de Partij voor de Dieren niet. In dezen. Men ontkomt niet aan het maken van vuile handen , lijkt mij.

      Verwijderen
    8. Het gaat te ver om het op een akkoordje te gooien met iemand die over omvolking klaagt, mensen van hun banen laat beroven, uit hun huizen laat zetten en in de woestijn wil laten verrekken.

      Verwijderen
    9. Als de deal met Tunesië niet beantwoordt aan de verwachtingen, en aan de voorwaarden voor de financiële vergoeding, dan moet de Europese Cie - inclusief vriend Rutte - onmiddellijk actie ondernemen. Geheel eens.
      Tegelijk is het een ingewikkeld probleem. Het is ook niet in het belang van 'vluchtelingen' (?) om in gammele bootjes over te varen. Voor veel geld, betaald aan louche kooplieden.

      Verwijderen