Follow by Email

woensdag 26 juli 2017

Wat doet LEGER DES HEILS voor dieren?

Het is weer zover! Op maandag 25 november gaat de jaarlijkse nationale collecte van het Leger des Heils van start. Met als thema ‘Samenleven doe je dus niet alleen’ gaan t/m vrijdag 29 november honderden vrijwilligers in heel Nederland langs de deuren om steun te vragen voor het werk van het Leger des Heils.

Voor mensen in problemen is het Leger des Heils vaak het laatste vangnet.  Wij willen iedereen helpen die hulp nodig heeft en nergens anders terecht kan. Ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Jaarlijks helpt het Leger 35.000 mensen met professionele zorg en begeleiding. Mensen die eenzaam zijn, verslaafd zijn, geen dak meer boven hun hoofd hebben, schulden hebben, niet meer te eten hebben, geen kleding meer kunnen kopen, met justitie in aanraking zijn geweest of gezinnen die de verzorging en opvoeding van hun kind(eren) niet meer aankunnen.
Voor veel projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven krijgt het Leger des Heils geen subsidie. Daarom is er jaarlijks een deurcollecte om die mensen te kunnen blijven helpen die buiten de boot zijn gevallen, die de bodem van hun bestaan hebben bereikt. Mensen zonder helper.

5 opmerkingen:

 1. Het Leger des Heils heeft al zijn handen vol aan mensen. De Dierenbescherming collecteert voor dieren, net als EenDierEenVriend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel erg makkelijk. Noem je dan niet 'het leger des heils', en zeg dan al helemaal niet: "Samenleven doe je dus niet alleen."

   Onchristelijk.

   Verwijderen
  2. Met het heil wordt het christelijke heil bedoeld. Dieren hebben niet gegeten van de boom van kennis van goed en kwaad en komen vanzelf in de Hemel.

   Verwijderen
 2. Beste Erica,

  Voor al het kwaad dat wij als mensen dieren hebben aangedaan, kun je wel concluderen dat de hel inmiddels wel overvol moet zitten met zelfzuchtige mensen die geen hart hebben voor al het moois dat op deze aard kloof loopt of heeft rond gelopen.
  Mensen hepen zichzelf wel, daarom is er ook overbevolking. En daar heeft een GOD niets mee van doen gehad. Maar de mens die zichzelf het recht heeft toe geëigend om over leven en dood te beslissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het christelijke Nederlands Dagblad las ik nog niet zo lang geleden dat alle dieren naar de hemel gaan, maar dat het niet zeker is dat alle mensen daar ook naartoe gaan.

  BeantwoordenVerwijderen