zondag 4 december 2016

Lagarde, doelman

.Piet Lagarde (Dordrecht 1939) is een voormalig Nederlands voetballer. Hij was als doelverdediger in dienst van DHC Delft en Sportclub Enschede en speelde twee interlands. Op 1 april 1962 speelde Lagarde zijn eerste interland voor het Nederlands elftal, vriendschappelijk tegen België. Op 26 september van dat jaar speelde hij zijn tweede en laatste interland, tegen Denemarken. In de 85e minuut brak hij zijn sleutelbeen en moest hij vervangen worden.  

Inmiddels was Lagarde in de zomer van 1962 van DHC naar Sportclub Enschede gegaan. Als semi-prof had hij daarnaast een baan als vertegenwoordiger bij Adidas. Bij Enschede kwam een einde aan zijn voetballoopbaan, toen Lagarde op 27 september 1964 geblesseerd raakte bij een actie van Joop Butter van Go Ahead Eagles. Hij liep een nierscheuring op en om levensgevaar te voorkomen werd twee dagen later in een ziekenhuis een nier verwijderd. 

In februari 1965 hervatte hij de keeperstraining en vanaf de zomer van 1965 stond hij onder contract bij FC Twente, maar hij zou niet meer in wedstrijden uitkomen. 
Lagarde wordt op 9 december a.s. 77 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten