zondag 9 september 2012

Cees Veerman (CDA)


Cees Veerman kennen we nog wel als minister van Landbouw, Veeteelt en Natuurbehoud. Zijn eerste beleidsdaad was de intrekking van het bij de Kamer ingediende wetsontwerp van zijn voorganger, Brinkhorst, dat een einde beoogde te maken aan het fokken van nertsen. Dat was in 2002 en inmiddels zijn we tien jaar verder en is een nieuw wetsontwerp daartoe aangenomen in de Tweede Kamer.
Het is tekenend voor de opvatting over dieren van dit pareltje van het CDA. In zijn ambtstermijn veroorzaakte hij ook nog verschillende financiële schandalen.

Toen Veerman in 2007 het lef had voorzitter van Natuurmomenten te worden, leidde dat tot een storm van protest en vele opzeggingen. Onder zijn leiding verloor Natuurmonumenten meer dan 150.000 leden. In 2011 verliet hij de vereniging.

Geen nood - we komen hem nu weer tegen in de Raad van Toezicht van het VUmc, wederom als voorzitter. Na de recente schandalen in dit ziekenhuis valt te begrijpen dat de Ondernemingsraad niet blij met hem is. De krant schrijft:

“Er is twijfel of de oud-minister wel genoeg tijd vrijmaakt voor zijn functie bij het ziekenhuis. Het lukte de Ondernemingsraad niet om vorige week een afspraak met hem te maken. “We betreuren het dat dit in zijn agenda geen prioriteit kon vinden”, staat in de brief aan de Raad van Toezicht, die onder het personeel verspreid is.”

Naast zijn vastgoedbedrijf in Groesbeek heeft Veerman dertien nevenfuncties, voornamelijk als toezichthouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten