vrijdag 13 november 2015

Frank Wassenberg (Partij vd Dieren)

.De 39-jarige Esther Ouwehand, Tweedekamerlid voor de Partij voor de Dieren, zit thuis met ziekteverlof. Ze wordt vervangen door Frank Wassenberg. Hier op de foto met de eendagsvlieg uit 2009: Natasja Oerlemans.




Ik beschouw de vervanging als een aderlating voor de Partij want het contrast kon niet groter zijn. Esther is een pittige tante, die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen. Frank daarentegen heeft alles van ‘de diplomaat’ en allemansvriend. Waar je natuurlijk ook wel wat mee kunt bereiken, zoals nu blijkt.

Frank afficheert zich op Linked-In en bij andere gelegenheden als ‘medewerker van de Dierenbescherming’. Dat doet denken aan de kapitein Köpenick. In werkelijkheid is hij namelijk niet meer dan medewerker van de Kon. Sophia Vereeniging, een lokale organisatie ‘tot bescherming van dieren’ te Amsterdam. Met, in 2014, iets meer dan 3200 leden. Echt iets anders dan “de Dierenbescherming” te Den Haag, met ruim 173.000 leden.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb even het jaarverslag van Sophia Vereeniging bekeken en ben geschrokken van de uitgaven aan lonen, kantoorpand, en dan inderdaad maar 3000 leden. Belachelijk veel geld vast in aandelen. Het is een niet veel zeggende organisatie waar weinig vanuit gaat en wat ze presteren kan volgens mij gewoon door vrijwilligers worden gedaan. Ben er niet van onder de indruk. Om over de Dierenbescherming maar te zwijgen die handelen in vastgoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat soort halfzachte intellectuelen die het harmoniemodel hanteren, zijn de ondergang geworden voor de Partij van de Arbeid.

    BeantwoordenVerwijderen