dinsdag 1 augustus 2017

ALEXANDRA



 
Alexandra was een Duitse Schlagerzangeres met een lage, omfloerste stem. Voorbeeld 'Akkordeon'.

Ze had een kort maar stormachtig leven. Ze trouwde toen ze 21 jaar was met een 30 jaar oudere Rus, die haar na een jaar verliet. Intussen was hun zoon Alexander geboren. Ze maakte carrière met haar chansons. En ze had nog een affaire met een man die ook spoorloos verdween en van wie later verondersteld werd dat hij een spion was.

Het einde was dramatisch. Ze was in haar auto op weg van München naar het Waddeneiland Sylt, aan de Duitse kust. Tot Hamburg had ze de autoslaaptrein genomen, daarna reed ze in haar Mercedes verder naar het noorden. Haar moeder zat naast haar, het 6-jarig zoontje op de achterbank. Op een kruising verleende ze geen voorrang aan een vrachtwagen, met fatale afloop. Alleen het kind overleefde (en is nu 54!). Het gebeurde op 31 juli 1969, ze was 27 jaar.

Merkwaardig of niet, er deden meteen allerlei geruchten de ronde over de oorzaak en complottheorieën bloeiden welig.
Maar wat ik echt bijzonder vind: haar fanclub bestaat nog steeds. En meer dan dat: herdenkt jaarlijks haar sterfdag. Dit jaar te houden a.s. zaterdag 5 augustus in München en in Tellingstedt, de plaats van het ongeluk. 48 Jaar na haar dood.
Het zal wel niet geheel uniek zijn, maar ik ken geen tweede geval.


http://alexandra-welt.de/index.php/neues/19-public/neues/235-gedenktreffen-2017

1 opmerking:

  1. Prachtige stem. Goed dat je aandacht aan Alexandra besteedt. Het liedje "Akkordeon" was oorspronkelijk Frans, geschreven door Serge Gainsbourg. Juliette Gréco had het ook op haar repertoire staan. Alleen de laatste van de drie is nog in leven.

    BeantwoordenVerwijderen