donderdag 8 februari 2018

OOSTVAARDERSPLASSEN (ingez.)

Er is weer st. aan de kn. in de Oostvaarderskinderboerderij.
Kom, dacht ik, wat zal Barend daar van vinden. Het is nog wel een beetje stil.....


Haagsche Hennie

5 opmerkingen:

  1. Net zoals zoveel mensen zit ik ermee in m’n maag. Heb ik het goed, dan wil de provincie er nu een toeristische attractie van maken. Veel erger kan het m.i. niet worden. Dan worden de wilde dieren ook nog van hun rust beroofd. Het kan trouwens nog wel erger, nl. indien het gebied voor jagers opengesteld zou worden. Dan is de ellende compleet.

    Ik zie geen alternatief voor het huidige beleid, d.i. afschot door professionele (rijks)boswachters. Kennelijk is de voortplanting met geen mogelijkheid af te stoppen. Dan blijft slechts over stervende dieren het genadeschot te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Dan blijft slechts over stervende dieren het genadeschot te geven." nou, Barend,dan moet je maar niet in de buurt van Marianne Thieme, Nico koffeman of de Faunabescherming komen; dan zwaait er wat!!!!
    Ik vind het grote grazers-beleid al jaren een fiasco; de flora compleet naar de knoppen; de vogelstand aangetast (behalve dan natuurlijk de zeearend, waar het allemaal om te doen was).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met betrekking tot het PvdD-beleid vergis je je. De Partij is tegen het bijvoeren in de winter. Omdat je het probleem daarmee nog vergroot. Maar ze is m.i. niet tegen humaan afschot (in de laatste fase).

      De Partij is primair voor een vergroting van het gebied, bij voorkeur door een corridor naar andere natuurgebieden.

      Degene die dit nauwkeurig volgt en veel data erover publiceert, is Marcel Vossestein. Hij is onafhankelijk. Ik vertrouw erop dat je iets van zijn hand hierover kunt vinden op internet.

      Verwijderen
  3. Dat is dan nieuw Barend; dat humane afschieten (of is dat afschieten van humanisten?) Destijds werd iedereen, die voor afschieten van kreperende dieren was, verketterd en niet zo zuinig ook. Marianne Thieme had de merkwaardige theorie, dat bij overbevolking de voortplantingsdrift automatisch afneemt.
    De D. van Dieren is trouwens vervangen door de D van Duurzaamheid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1. Voortplantingsdrift neemt uiteraard af als er hongersnood heerst.
      Bestudeer vooral ook teksten (en grafieken) van Marcel Vossestein.
      2. Je kritiek op de D in de naam van de Partij vind ik terecht. De vlag dekt de lading nog nauwelijks. Om het over vivisectie nog maar helemaal niet te hebben.

      Verwijderen