maandag 5 augustus 2013

Tango malando

Aan de zijkant van het terras, onder een grote parasol, zit een groepje oudere mensen. Ze hebben muziek meegebracht, en op beschaafd volume klinkt tangomuziek.  Daarop wordt door de senioren gedanst. De dramatiek van de tango is wat afgevlakt, maar nog steeds kijken ze elkaar diep in de ogen. Een dame, helemaal in het zwart, zwaait af en toe elegant met het onderbeen.
Na verloop van tijd wordt er ook wel een ander dansje gedaan, en wordt mijn aandacht getrokken door een gezet stel, dat zich heel kalm dansend verplaatst. De man draagt ‘het pak van voren’: hij heeft een uitpuilende buik. Dat maakt de danshouding voor de vrouw moeilijk: ze is kleiner dan hij en kan haar arm niet goed op de bovenarm van de man krijgen. Dat is net te ver. Maar geen nood: ze houdt haar hand nu tegen de zijkant van zijn buik. Dat danst ook prima. De man laat het onverschillig.

1 opmerking:

  1. Toevallig zat ik toen ook op het terras van dat veganistische eethuisje. Ik vond het leuk dat de sfeer zo ongedwongen was dat ouderen uit zichzelf gingen dansen.

    BeantwoordenVerwijderen