zondag 29 oktober 2017

ME TOO (ingez.)



In een Engels tv-programma vertelde een vrouw dat zij op de lagere school door een onderwijzeres was misbruikt. Hierdoor kreeg ze als volwassene problemen met haar vrouwelijke chefs. Ze ging daarvoor in therapie bij een vrouw, maar werd niet geloofd. Omdat haar problemen aanhielden, ging ze naar een mannelijke psychiater, die haar wel geloofde en haar kon helpen. 

In de tv-studio zat een groepje vrouwen met vergelijkbare ervaringen. Ook zij hadden eerst te maken gekregen met ongeloof. Een psychologe vertelde dat het voor vrouwen extra moeilijk is om seksueel misbruik door vrouwen te verwerken, omdat zij zelf vrouw zijn. Voor vrouwen die door mannen zijn misbruikt, zijn de mannen de "vijanden", waardoor die vrouwen minder met zichzelf in de knoop raken.

Verder werd opgemerkt dat de maatschappij liever de ogen sluit voor misbruik van meisjes door vrouwen, omdat het basisonderwijs voornamelijk in handen van vrouwen is en er dan zou moeten worden erkend dat kleine meisjes in principe nergens veilig zijn, wat men te lastig vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten