vrijdag 11 oktober 2019

PARTIJ VOOR DE DIEREN VERNIEUWT

Het vertrek van Marianne Thieme uit de Tweede Kamer zie ik vooralsnog als positief. Als kans tot vernieuwing.
Ik verwacht dat met name het beleid op het gebied van de ethische kwesties hiervan de vruchten zal plukken.
Dan gaat het over zulke zaken als embryoselectie, NIPT, abortus, donorschap, enz. waarbij het partijbeleid altijd overwegend negatief was.
Geen kleinigheid! Als Esther c.s. de koerswijziging inderdaad waar kan maken - en uitdragen - dan wordt de Partij voor de Dieren aantrekkelijk voor een nog grotere groep mensen.
Een gelopen koers is dit overigens zeker niet, er is altijd nog een Nico Koffeman die naar verluidt veel invloed heeft.
De vraag wordt hoe sterk Esther in haar schoenen staat.


Als ik het goed begrepen heb, is Femke Merel van Kooten nu bereid haar zetel terug te geven. Veel betekenis heeft dit m.i. niet, aangezien zij toch al met de PvdD meestemt. Daarnaast zijn de persoonlijke verhoudingen allicht teveel verstoord. Helaas.

2 opmerkingen:

  1. Juist goed dat de Partij voor de Dieren zich tegen embryoselectie heeft uitgesproken als het ongeboren kind een borst- of darmkankergen heeft. Hierover is op dit blog al eerder geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ethische kwesties? Mensen die menen dat de Partij voor de Dieren er een overdreven orthodox-godsdienstige moraal op na zou houden, zouden er goed aan doen om de website van de Partij voor de Dieren vaker te bezoeken. Dan weten ze bijvoorbeeld dat de partij alle discriminatie van homoseksuelen afwijst.

    BeantwoordenVerwijderen