vrijdag 11 oktober 2019

VERTREK UIT DE TWEEDE KAMER


Het is nog maar kortgeleden dat vrijwel iedereen heenviel over het vertrek uit de Tweede Kamerfractie (PvdD) van Femke Merel van Kooten. Zij pikte een zetel in, en het ‘Zetelroof!’ was niet van de lucht. Dat laatste was terecht, alleen was het triest dat haar argumenten hierdoor ondergesneeuwd werden.
Nu heeft de Partij voor de Dieren te maken met het vrijwillige, voortijdige vertrek uit de Tweede Kamer van Marianne Thieme, notabene de fractievoorzitter! Zij laat weliswaar haar zetel correct achter, maar evenzeer een Partij in verwarring. Doordat de essentie van Van Kootens vertrek niet begrepen werd, staken allerlei tegenstrijdige opinies de kop op. Mikpunt is zelfs Wolswinkel geworden, de bestuursvoorzitter van de Partij! Het had Thieme gesierd om in ieder geval deze crisis te bezweren, als ze dat al gekund had. Misschien begreep ze echter ook wel dat juist zij niet de meest aangewezen persoon hiervoor was. Maar dat had opgelost kunnen worden door instelling van een commissie.

Een ander aspect rond deze onverkwikkelijke zaak is dat zij kiezers in de steek laat. Ik heb zelf in goed vertrouwen op haar gestemd omdat ik haar, bij alle meningsverschillen, de meest capabele vond. Ik begrijp niet waarom zij niet waardig afscheid heeft willen nemen op 17 maart 2021.

Tenslotte is er nog de rol van de Kamervoorzitter, Khadija Arib. Die vond het nodig een vrijwillig voortijdig vertrek te belonen met een lintje. (Beeld ANP)
Dan neem je jezelf als Kamer niet serieus.
Dat Marianne Thieme zelf een Koninklijke onderscheiding aanvaard heeft is al even onbegrijpelijk. Een onderscheiding uit naam van jagers, bontdragers en vleeseters.
Bedenk hierbij ook dat Thieme bestuurslid (voorzitter/directeur) geweest is van Bont voor Dieren, Wakker Dier en de Faunabescherming!
‘Hou vast aan je idealen’.


3 opmerkingen:

  1. Marianne Thieme kreeg een lintje omdat ze dertien jaar Kamerlid was geweest. Op de rest van je betoog heb ik geen commentaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond de speech van Arib wel aardig (zie de website van de Partij voor de Dieren). Op de website van de PvdD staat ook dat Wassenberg enig succes lijkt te boeken in de strijd tegen dierproeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu is Wolswinkel zelfs geroyeerd! Gisteravond besteedde Nieuwsuur aandacht aan de strubbelingen bij de Partij voor de Dieren. Er werd toen ontkend dat er een richtingenstrijd binnen de partij was. Wat schieten de dieren op met dat geharrewar?

    BeantwoordenVerwijderen