zondag 26 februari 2012

Bio-industrie : Anita Reerink

Dit is Anita Reerink, uit Haarlem. Midden in het centrum daar heeft ze een bijzonder antiek winkeltje, gespecialiseerd in oude prenten en kaarten. Voor het eerst sprak ik haar bij Peter Singer, toen hij in Amsterdam was (2001). Zij viel toen op met een heel fleurige jurk.

Anita heeft twee passies: dieren, en film maken. Ze heeft het voorrecht die twee wel eens te kunnen combineren.

In een leuk fimpje kun je kennis met haar maken. Uitgezonden op tv in de reeks: 'Aanpakkers'.  De interviewer zelf spreekt haar aan op een manier of hij net wakker geworden is: http://player.omroep.nl/?aflID=12078479&silverlight=true

Zelf maakte Anita een film over de bio-industrie, getiteld 'Het Systeem'. Ze gaat hierin heel onbevangen te werk, en slaagt erin diverse deuren te openen. Het is misschien wel wat veel en snel allemaal, maar zeker de moeite waard. Een beetje Meat the Truth in het klein.
De strekking is eigenlijk dat de bio-industrie produceert voor de export. Dat we best zonder zouden kunnen indien er uitsluitend voor de binnenlandse markt geproduceerd zou worden.

Duur 52 minuten, dus je moet er wel even de tijd voor nemen. De moeite waard! http://vimeo.com/18306343

1 opmerking:

  1. ja het is een geweldig goeie docu Het Systeem. wij hebben in brabant tijdens de campagne deze film talloze keren mogen vertonen. een eyeopener. en zeker een aanvulling op Meat....

    BeantwoordenVerwijderen