woensdag 8 februari 2012

"Geen wilde dieren meer in Haagse circussen"

Geen wilde dieren meer in Haagse circussen
Na een jarenlange strijd is de Dierenbescherming Den Haag er in geslaagd om circussen met wilde dieren voortaan buiten de gemeentegrenzen te houden.

De Haagse gemeenteraad heeft hierover een motie aangenomen van D66, die stelt dat de gemeente overgaat tot een voorkeursbeleid voor circussen zonder wilde dieren. De motie werd gesteund door de PvdA, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en lokale fracties.

Hiermee sluit Den Haag aan bij andere gemeenten, waaronder Amsterdam en Groningen, die hun voorkeur hebben uitgesproken voor circussen zonder wilde dieren.

“Dit is een overwinning voor alle dieren die lijden in een circus”, stelt de Dierenbescherming. “Wilde dieren die kunstjes laten vertonen, is niet van deze tijd. Het levert veel dierenleed op en is vernederend en respectloos voor de dieren. Dit is een geweldige stap voorwaarts!”

***
Commentaar

Dit is typisch Dierenbeschermingslulkoek, ze noemt zichzelf dan lekker ook twee keer, in deze politieke kwestie. (Het bericht heb ik van de website van de DB.)

Het is een bericht dat nergens op slaat. Voor de Bühne t.w. de onnozele leden. Er wordt een geheel verkeerde suggestie gewekt, nl. dat in Den Haag geen wilde dieren meer te zien zullen zijn. Niets is minder waar, zoals het wintercircus in het Amsterdamse Carré zojuist weer heeft bewezen.

Het is symboolpolitiek; niet niks maar ook niet veel meer.

Wat er zou moeten gebeuren is dat gemeenten een actief beleid voeren om die voorkeur voor bepaalde circussen handen en voeten te geven. Daar zijn m.i. mogelijkheden voor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten