zaterdag 25 februari 2012

SP


Ronald Plasterk heeft zich kandidaat gesteld als leider van de socialisten. Daarmee bevestigend wat ik al eerder omtrent zijn ambities uitsprak. Ik denk echter dat hij hiervoor ongeschikt is: hij heeft daarvoor teveel weg van zijn voorganger Cohen. Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua stijl. Het zijn beide bedachtzame bestuurderstypen. Naar mijn mening allebei geen geboren leiders geschikt om een groot publiek te bezielen.
Ook in hun vroegere regeringsfuncties hebben ze niet echt aan de weg getimmerd.

Plasterks dierproefverleden zullen we hem maar niet ten eeuwigen dage blijven nadragen, al vergeten we het niet. Dierenvrienden onder de socialisten hebben van hem sowieso niets te verwachten.

In een krantenstukje waarin hij zijn kandidatuur bekend maakt, zegt hij wel een paar scherpe dingen over de SP. Namelijk deze:

1.De SP mist twee belangrijke pijlers van de sociaaldemocratie. Ze is niet internationaal. Rond de euro en Griekenland stemt ze altijd met de PVV mee.

2, De SP is zelf niet democratisch. De PvdA laat de leden over een nieuwe leider stemmen. De SP-leden moesten de benoeming van Roemer uit de krant lezen.

3. Hoe kan de SP zeggen dat bezuinigen helemaal niet nodig is? Dat de AOW-leeftijd helemaal niet verhoogd hoeft te worden? Dat zijn sprookjes.

4 opmerkingen:

  1. Met de eerste twee opmerkingen ben ik het eens. Bij de derde zet ik een vraagteken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gerrit (GĂ©rard)26 februari, 2012 22:31

    in de wandelgangen op het ministerie stond hij destijds bekend als de Minister van Bruiloften en Partijen. Wordt het leven een feest met hem?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij is Plasterk aardig de weg kwijt. Dat mag je toch wel zeggen als je een hoge positie in de wetenschap te grabbel gooit voor politiek geneuzel en gekonkel. Haast zielig.

      Verwijderen
  3. Politiek geneuzel lijkt mij minder erg dan het kwellen van dieren.

    BeantwoordenVerwijderen