maandag 26 mei 2014

Havermout (Quaker Oats)



Voor een pak havermout van 500 g betaalde ik op 6 mei j.l. 75 cent. Bij Dirk van de Broek. 

Dat pak is uit het assortiment en vervangen door een pak van 550 g. Daarvoor betaal ik Dirk op 17 mei 94 cent.

Voor 500 g havermout kun je ook bij Albert Heijn terecht. Daarvoor betaal je 41 cent. Eigen merk: “Oatmeal”.

Het prijsverschil van 34 cent zit in de verpakking. Bij AH is dat een papieren zak, bij Dirk een kartonnen pak.
--------------------------------------------

Commentaar Dirk:


Hartelijk dank voor uw melding:
Wij hebben begrip voor uw teleurstelling over de prijsverhoging die wij onlangs hebben moeten doorvoeren voor de Quaker oats havermout.

Wij doen er alles aan om prijsverhogingen te voorkomen. Dit neemt niet weg dat ook wij soms geconfronteerd worden met verhogingen van de inkoopprijs die doorgerekend worden in de prijs in de winkel. Vaak zijn deze verhogingen het gevolg van stijgingen van de prijzen van o.a. grondstoffen.

De 'oude' verkoopprijs hebben wij vanwege concurrentie enige tijd gehanteerd, omdat wij niet duurder willen zijn dan andere supermarkten. U heeft dit product toen voor deze extreem lage prijs kunnen kopen.

De prijs die u in onze supermarkt betaalt, behoort tot een van de laagste in de markt. Om dat te bewaken hebben wij een 'prijsonderzoek' team actief dat dagelijks de prijzen controleert.

Wanneer u bij een andere supermarkt dit artikel aantreft tegen een lagere prijs (uitgezonderd acties), dan vernemen wij dat uiteraard graag. Waar mogelijk passen wij de prijs aan.

Graag tot ziens in de winkel.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over onze reactie, dan kunt u ons daarover altijd bellen. Als u dan het meldingsnummer paraat heeft, kunnen wij uw melding snel terugvinden. U kunt ook uw vragen of opmerkingen naar ons e-mailen. Dat doet u door te reageren op deze e-mail.

Met vriendelijke groet,

Jose van Ginkel

Klantenservice Dirk
E-mail: klantenservice@dirk.nl
Website: www.dirk.nl
Telefoon: 0251- 278 799


 

maandag 19 mei 2014

Redmond O'Hanlon en Partij voor de Dieren

Beste Barend,

Ik zag op de lijst van kandidaten voor de Europese verkiezingen, dat bij de PvdD Redmond O'Hanlon als lijstduwer op plaats 20 staat.
Ik begrijp dit niet helemaal. Ik kan mij voorstellen, dat een Nederlander, die in Brussel, of waar dan ook woont, op een Nederlandse lijst kan staan, maar Redmond is een Brit. 
Is het dan geen verloren stem als iemand op hem zou stemmen?
Ik ben benieuwd naar je reactie!

Antwoord:

Zowel O’Hanlon als Newkirk hebben (o.a.) een Brits paspoort.
Ik denk niet dat een stem op hen verloren gaat.
Het gaat immers primair om de stemmen op de partij. (lijst 18)
M.a.w. als je een andere lager geplaatste landgenoot stemt maakt dat ook niet uit.
Er bestaat wel een mogelijkheid een lager geplaatste met voorkeurstemmen af te vaardigen.
 
O’Hanlon is een bekende schrijver, ik meen van reisboeken.
Ik ben er blij mee dat hij “aan de goede kant staat”.
Hij zal – desgevraagd – allicht ook de Britse Animal Welfare Party steunen.
 
Redmond O'Hanlon

zaterdag 17 mei 2014

Jezus in de hel


Groep die Jezus in het graf legt.
1509 Grote Sint Maartenskerk van Keulen. 
Van links naar rechts: Nicodemus, onbekende helpster, Maria Magdalena, Maria, Johannes, Jozef van Arimathea.
 (foto: Raimond Spekking)

Het Evangelie van Nikodemus is een van de apocriefen van het Nieuwe Testament. Het geschrift bestaat uit twee delen, namelijk de Acta Pilati, ofwel Handelingen van Pilatus, en de Descensus Christi ad Inferos, ofwel Hellevaart van Christus.

Het Evangelie van Nikodemus gaat over Jezus' proces, veroordeling, kruisiging en verblijf in de Hel. In het Evangelie van Nikodemus is de Hel een plaats waar iedereen heengaat. Christus reist ernaar toe om vroege aartsvaders en martelaars te bevrijden.

De eerste helft beweert een ooggetuigeverslag te zijn van Jezus' proces en executie. Het is daarbij de enige bron die vermeldt dat Christus zijn moeder zag op zijn kruisvaart. Sommige schriftgeleerden vermoeden dat dit boek de aanleiding was voor de tegenwoordige kruisweg.

De inleiding van het geschrift verwijst naar keizer Theodosius II, waaruit blijkt dat het zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen aan het begin van de vijfde eeuw. Meestal neemt men echter aan dat het werk grotendeels in de loop van de vierde eeuw geschreven is.

Volgens de makers van de documentaire 'Banned from the Bible' werd oorspronkelijk overwogen het Evangelie van Nikodemus in de Bijbel op te nemen, maar is het op onder meer inhoudelijke gronden daaruit geweerd. De vroegste verwijzing naar het geschrift vinden we echter pas bij Epiphanius in 375 en 376, in de periode dat de canon van het Nieuwe Testament al zo goed als vaststond.

De meningen over het Evangelie van Nikodemus onder schriftgeleerden zijn verdeeld. Sommigen beschouwen het als het verkrijgen van bekeerlingen met dreigementen en daarom als een vorm van vervalsing. Anderen zien Nikodemus als overbodig. Een derde groep ziet het boek als te speculatief, omdat zij de Hel beschouwen als een geestestoestand, niet als een werkelijke bestaande locatie.

Het boek was populair en bleef in omloop tot in ieder geval de zestiende eeuw. Volgens de makers van de documentaire 'Banned from the Bible' verboden Maarten Luther en andere protestantse leiders hun volgelingen het te lezen.

bron: wikipedia 
Christus' hellevaart; houtsnede 15de eeuw; Rijksmuseum Amsterdam