maandag 26 mei 2014

Havermout (Quaker Oats)



Voor een pak havermout van 500 g betaalde ik op 6 mei j.l. 75 cent. Bij Dirk van de Broek. 

Dat pak is uit het assortiment en vervangen door een pak van 550 g. Daarvoor betaal ik Dirk op 17 mei 94 cent.

Voor 500 g havermout kun je ook bij Albert Heijn terecht. Daarvoor betaal je 41 cent. Eigen merk: “Oatmeal”.

Het prijsverschil van 34 cent zit in de verpakking. Bij AH is dat een papieren zak, bij Dirk een kartonnen pak.
--------------------------------------------

Commentaar Dirk:


Hartelijk dank voor uw melding:
Wij hebben begrip voor uw teleurstelling over de prijsverhoging die wij onlangs hebben moeten doorvoeren voor de Quaker oats havermout.

Wij doen er alles aan om prijsverhogingen te voorkomen. Dit neemt niet weg dat ook wij soms geconfronteerd worden met verhogingen van de inkoopprijs die doorgerekend worden in de prijs in de winkel. Vaak zijn deze verhogingen het gevolg van stijgingen van de prijzen van o.a. grondstoffen.

De 'oude' verkoopprijs hebben wij vanwege concurrentie enige tijd gehanteerd, omdat wij niet duurder willen zijn dan andere supermarkten. U heeft dit product toen voor deze extreem lage prijs kunnen kopen.

De prijs die u in onze supermarkt betaalt, behoort tot een van de laagste in de markt. Om dat te bewaken hebben wij een 'prijsonderzoek' team actief dat dagelijks de prijzen controleert.

Wanneer u bij een andere supermarkt dit artikel aantreft tegen een lagere prijs (uitgezonderd acties), dan vernemen wij dat uiteraard graag. Waar mogelijk passen wij de prijs aan.

Graag tot ziens in de winkel.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over onze reactie, dan kunt u ons daarover altijd bellen. Als u dan het meldingsnummer paraat heeft, kunnen wij uw melding snel terugvinden. U kunt ook uw vragen of opmerkingen naar ons e-mailen. Dat doet u door te reageren op deze e-mail.

Met vriendelijke groet,

Jose van Ginkel

Klantenservice Dirk
E-mail: klantenservice@dirk.nl
Website: www.dirk.nl
Telefoon: 0251- 278 799


 

2 opmerkingen:

  1. Ha Barend
    Het kan nog gekker:
    Nu heeft quaker bij albert heijn een nieuwe doos in het schap staan, ipv 500gr 324g, maar dan in 12 'handige express zakjes verpakt voor 1,89
    Ongelofelijk, maar dan vooral de verpakkingsmaterialen en het gedoe met openmaken.En een portie is te weinig voor ontbijt. (ben een volwassen vrouw)
    Daarnaast is het een stuk duurder: 1,96/kg versus 5,83/kg!
    Ik ga quaker een mail sturen want vind het echt belachelijk, ook omdat de andere verpakking bij onze (kleine) albert heijn niet te krijgen is
    Groet van Roos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dit had ik ook al gezien. Belachelijk.
      .
      Je kunt ook de AH-filiaalchef verzoeken Basic Oatmeal te laten komen. Het is Eigen Merk van AH!

      Verwijderen