dinsdag 26 april 2016

Stalbrand

.In 2008 begon de Dierenbescherming met acties om veestallen brandveiliger te maken.

In 2014 - zes jaar later -  scherpte toenmalig staatssecretaris Dijksma van Landbouw de regels en bouwvoorschriften voor nieuw te bouwen stallen flink aan. 

Echter, voordat  bestaande stallen zijn afgeschreven ben je snel 30 jaar verder. Hier moet dus snel worden ingegrepen. De afschuwelijke brand in een megastal in Oirschot waarbij vorige week 10.000 varkens jammerlijk omkwamen, maakt dat eens temeer duidelijk. 

Er moeten nu snel regels moeten komen voor de oude stallen. Belangrijkste oorzaak van de veel voorkomende stalbranden is een overbelasting of verkeerd gebruik van de elektrische installatie. Daarom pleit de Dierenbescherming voor een 5-jaarlijkse controle van de elektrische installatie in de stallen.

Dit politieke beleid, dit halve werk: wel nieuwe stallen, geen oude stallen, laat opnieuw de vrijwel volkomen desinteresse zien voor het het leven van dieren. (Van welzijn kun je sowieso al niet praten.)
Beschamend.

1 opmerking:

  1. Het is verschrikkelijk dat zo weinig mensen in opstand komen tegen het feit dat er zo slordig met dieren wordt omgegaan dat men ze rustig in grote getale levend laat verbranden. Ook mensen die geen veganist zijn roep ik op geen vlees, zuivel en eieren te kopen zolang de stallen niet brandveilig zijn gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen