dinsdag 17 mei 2016

Kallemooi. Vraag het Ecomare!


STEL_HIER_JE_VRAAG
Waarom besteedt u op de website aandacht aan zoiets smerigs als Kallemooi?!
-
U heeft een naam op te houden als diervriendelijke organisatie - maar die gooit u hiermee te grabbel. Waarom doet u dat?

  
Antwoord Ecomare:

Beste Barend Slootweg,

Met onze encyclopedie proberen we een volledig overzicht te geven van allerlei natuur- , milieu- en culturele zaken die spelen in het waddengebied en de Noordzee. Kallemooi valt onder de folklore van Schiermonnikoog. We hebben het evenement beschreven, zonder er een waardeoordeel aan te verbinden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de walvisvaart, waar ook teksten aan zijn gewijd. Het is bedoeld als informatie en niet als mening.

Ik hoop dat u het met mij eens bent dat wij hiermee niet onze naam te grabbel gooien, maar hem juist hoog houden als informatiecentrum voor de wadden en Noordzee.

Met vriendelijke groet,
Daphna Lavy
Ecomare

 ----------------------------------------------------------------

Aan Ecomare

Beste mevrouw Lavy,

Niet met u eens!
Ik zal u vertellen dat zelfs de VVV selectief is in de berichtgeving hierover: zij laat de levende haan weg uit de tekst over Kallemooi! 
Een andere VVV zegt zelfs helemaal niet te weten of dit nog gedaan wordt.

Maar u bent geen VVV. U bent een dierenwelzijnsorganisatie. Het idee is dat u goed werk doet.
Dan bestaat het niet dat u Kallemooi niet ten stelligste afkeurt. Duizenden mensen protesteren ieder jaar tegen dit grove geweld tegen een weerloos dier. Het zou u sieren dat ook te doen. Uw invloed aan te wenden om een einde te maken aan dit misbruik dat negatief afstraalt op alle Waddeneilanders.

Het minste dat van u, Ecomare, gevraagd kan worden is toch wel dit evenement totaal te negeren.

Met vr.groet,

3 opmerkingen:

  1. Hopelijk heeft die haan driemaal gekraaid wegens het verraad dat is gepleegd door Ecomare.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben niet verbaasd want ik was onaangenaam verrast toen ik met mijn gezin op de Slufter wandelde, een prachtig zeewaterig natuurgebied op Texel met zelfs ook voor een deel schapen waar je ook met hond mag lopen, mits aangelijnd. Wij liepen langs een werknemer van Ecomare in de functie van een soort schoolmeester met een groep kinderen. Alle kinderen hadden schepnetjes, en er werd haarfijn uitgelegd welke waterdiertjes we allemaal zouden gaan vangen (in de vele waterige poeltjes en stroompjes die aldaar aanwezig zijn ook als de zee zich heeft teruggetrokken bij eb had ik de indruk). Dit alles zal wel weer onder het mom gaan van 'educatief bezig' zijn, nietwaar? Reken maar dat er het nodige leven aanwezig was in die poeltjes, ...wat wij wel allemaal niet zagen zwemmen.. Bah Ecomare. Wat heeft dat met dierenwelzijn en respect voor de natuur eigenlijk te maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoiets afschuwelijks kun je als redactie niet schrijven zonder er iets bij te voelen. Als een schrijver niets meer voelt bij het schrijven van een evenement dan is hij/zij dood vanbinnen. Een dierenwelzijnsorganisatie zonder mening, zonder gevoel, arme, arme, dieren.

    BeantwoordenVerwijderen