maandag 17 april 2017

OOSTVAARDERSPLASSEN

1. De Stichting Welzijn Dieren Oostvaardersplassen is ook in hoger beroep in het ongelijk gesteld. Uitspraak te vinden op: https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspraak/?ecli=ECLI:NL:GHARL:2017:3122
2. In twee instanties krijgt de stichting WDO ongelijk. Dat zegt wel iets, erbij aangetekend dat het om kort gedingen gaat.
3. Het beleid in OVP is een vergaand politieke aangelegenheid die al vele jaren sleept. Staatsbosbeheer heeft een grote mate van beleidsvrijheid.
4. Zelfs de Partij voor de Dieren steunt dat beleid (grotendeels). De Dierenbescherming wisselt nogal eens van standpunt.
5. Er is geen sprake van massale sterfte. Let op de enorme aantallen dieren die daar (over)leven.
6. Het is inderdaad een gruwelijk gezicht dieren te zien sterven, zelfs als het een natuurlijke dood is.
7. Eén ding is echter erger: jagen. De stichting WDO stelt o.a. "afschot" voor. Dat gebeurt echter al - en niet zuinig. Maar goddank blijft de plezierjager uit het gebied.



NB. Mogelijkerwijs is de stichting WDO een jagersorganisatie.

8. De jacht op de Veluwe onttrekt zich aan het zicht. Wat daar gebeurt is echter onvergelijkelijk afschuwelijker dan wat gebeurt in de Oostvaardersplassen. Maar ook daarvoor is een politieke meerderheid. Dit wordt echter door geen enkele dierenrechtenorganisatie gesteund. Ook niet door de Partij voor de Dieren.


Presentatie Jozef Keulartz:
https://flevoland.partijvoordedieren.nl/presentatie-jozef-keulartz 

8 opmerkingen:

  1. Erna van der Ploeg17 april, 2017 16:07

    Het gaat om Stichting Welzijn Dieren Oostvaardersplassen en niet Stichting Welzijn Grote Grazers. Dit zijn twee aparte stichtingen. Velen met jou zijn hiermee in de war geraakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank, in de tekst gecorrigeerd.
      Is bekend wie achter de stg. WDO zitten?

      Verwijderen
  2. ja Barend, dat is een burger die heel veel dierenliefde in zich heeft. Maar dan ook werkelijke dierenliefde en het uithongeren van de grazers niet meer aan kon zien, net als wij. En deze man is geen jager. Ga maar even naar Erna haar blog, daar heb ik onder jouw stuk een reactie geschreven. groet, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

  3. Yvonne Bierman schrijft:
    Er moet toch even iets opgehelderd worden. Het is niet de Stichting Welzijn Grote Grazers die een Kort geding heeft aangespannen, maar de Stichting Welzijn Dieren Oostvaardersplassen uit Soest. De voorzitter van deze stichting is Frans Pels-Rijcken.Zijn Kort Geding heeft hij verloren in juni 2016 en hij is doorgegaan naar het Hoge Hof. En deze uitspraak is vorige week gevallen en daar heeft de Stichting Welzijn Grote Grazers met een persbericht op gereageerd. De SWGG was met een bodemprocedure bezig omdat onze advocaat ons een Kort Geding had afgeraden. In die tijd dat wij er mee bezig waren werden wij benaderd door Pels-Rijcken die vertelde dat hij een Kort Geding wilde aanspannen. Toen hij daar mee aan de gang ging hebben wij hem met enorm veel informatie ondersteund. Maar hebben toen met onze advocaat afgesproken om onze procedure even stil te leggen. In juni heeft Pels-Rijcken het verloren en heeft hij beroep aangetekend. En dat heeft hij ook weer verloren. Het is niet prettig dat deze man een naam voor zijn stichting heeft bedacht die op de onze lijkt. Zelfs de media haalt ons door elkaar. ook zo vorige week. ik werd gebeld door journalisten dat wij het proces hadden verloren en moest ze vertellen dat wij het niet zijn. Na aanleiding van de uitspraak het Hoge Hof hebben wij met onze advocaat besloten om de bodemprocedure niet verder te voeren. Als het Hoge Hof al zo een uitspraak doet, dan kunnen wij het ook wel vergeten. Trouwens het geld ontbreekt ons ook daarvoor. Wij hadden donaties voor een proces binnen gekregen, maar die zijn al opgegaan aan de kosten van de advocaat en er had zeker nog 7000,- euro bij gemoeten. Het heeft Pels-Rijcken ook veel geld gekost, maar het is uit liefde voor dieren gebeurd. Ja de SWGG zegt nu met bloedend hart na jaren van strijden voor de grote grazers schiet ze
    dan maar af en bespaar ze de hongerdood. Want na maanden van hongerlijden en ze half dood op de grond liggen worden ze alsnog afgeschoten. Dan liever tijdig afschot om ze deze ellende te besparen. Voor mens en dier is uithongeren één van de ergste misdaden die er zijn en dat is onze mening. Onze hoop is nu gevestigd op Provinciale Staten. Wij staan in goed contact met de fracties. En de SWGG blijft doorgaan tot er een beter beleid is bereikt. Wat er in de Oostvaardersplassen (OVP) gebeurd is een schande voor een beschaafd land. En plezierjacht is nog nooit voorgekomen in de OVP en dat zal er ook nooit gebeuren. Niemand van de SWGG is voor de jacht, maar wel voor dierenwelzijn. En het is humaner om dieren tijdig af te schieten dan ze uit te hongeren. Yvonne Bierman, SWGG

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoe kan het dat er nergens wordt gesproken over sterilisatie/castratie, of verwijderen van de mannelijke dieren? verder vind ik het ook een schande deze dieren in een omheind, voedselarm gebied te laten creperen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En het ziekt maar door..... Vroeger had je de "Grote Leugen" bij echtscheidingen. Nu bij "echte natuur". Ik heb respect voor de mensen, die zich blijven verzetten tegen de Oostvaardersplassen-waan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik stelde eens voor de anticonceptiepil door het voer te mengen. Een lid van de PvdD vond dat milieuonvriendelijk.

    BeantwoordenVerwijderen