dinsdag 25 april 2017

Stichting Propria Cures



Stichting Propria Cures

KvK-nummer: 41200680

RSIN: 003027958

E-mailadres: stichtingpc@gmail.com





Doelstelling

De doelstelling van de stichting is 1) een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat, 2) een podium geven aan jonge denkers en 3) het ontwikkelen, vormen en stimuleren van nieuw literair talent. Dit doet de stichting door het blad Propria Cures uit te geven en door schrijfwedstrijden te organiseren.



Hoofdlijnen beleidsplan

In de periode 2015-2016 zijn de organisatie en administratie op orde gebracht. In overleg met de redactie maakt de stichting in de eerste helft van 2017 een concreet plan om meer abonnees te werven. Ook gaat de stichting actiever op zoek naar sponsoren.

Propria Cures schrijft in 2016-2017 vier schrijfwedstrijden uit en brengt 24 edities van het blad Propria Cures uit. Middels deze schrijfwedstrijden rekruteert Propria Cures nieuwe redacteuren voor het blad. De huidige redactie bestaat uit Daan Mulder (DM), Melle Maré (MM) en Mathijs S. Mul (MSM).



Bestuurssamenstelling

De bestuur van stichting bestaat uit oud-redacteuren. Heden bestaat het bestuur van de stichting uit Johannes Visser (voorzitter), Stephan ter Borg en Jim Glerum. Christien van der Harst is gevolmachtigde. Het bestuur werkt onbezoldigd.



Activiteiten

Het bestuur van de stichting komt ten minste tweemaal per jaar bijeen.

Propria Cures brengt jaarlijks vijfentwintig edities van het blad Propria
Cures uit. 
Daarnaast leest de redactie voor op (literaire) avonden en festivals en schrijft zij vier per jaar schrijfwedstrijden uit. 
De redactie van Propria Cures werkt onbezoldigd.

3 opmerkingen:

  1. Het bekendste gedicht was in de jaren 60:
    Bent U geil?
    Pak een bijl
    Eén tik
    Weg pik
    Nog een hak
    Weg zak.

    Sindsdien zingen een aantal mannen een toontje hoger.
    Reactie op de enige, echte Koninginnedag.

    BeantwoordenVerwijderen