woensdag 25 januari 2012

Simon Carmiggelt en Tine

6 opmerkingen:

  1. Hoe zat het ook weer met Renate Rubinstein?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1. Ik vind de bronzen erg knap gemaakt. Helaas zijn ze gestolen en in stukken gezaagd.

      2. Ik vind Carmiggelt een groot schrijver (in zijn genre).

      3. Over Renate Rubinstein heb ik geen mening, ik ken haar werk niet. Zij publiceerde na Simons dood een boekje over een geheime verhouding met hem. Zij leed in die tijd overigens aan multiple sclerose.
      Eerder was zij getrouwd met Aad Nuis en Jaap van Heerden.

      Verwijderen
  2. Vernietiging van een kunstwerk is uit den boze. Alleen vind ik het wat hypocriet dat er een braaf echtpaar is uitgebeeld, terwijl er een derde in het spel was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1. Dat is wel waar maar dit beeld staat in De Steeg waar het echtpaar vele jaren hun vakantie doorbracht Inwoners konden het stel daar dus zo waarnemen.

      In het verleden verbleven ook andere bekende mensen als Louis Couperus en Wim Kan met enige regelmaat in De Steeg. De historicus Johan Huizinga overleed aldaar op 1 februari 1945.
      Recht tegenover het gemeentehuis van Rheden, dat staat in De Steeg, is het beeld voor Carmiggelt opgericht.

      2. Amsterdam hield het bij een borstbeeld van Simon.

      3. Het is haast meer regel dan uitzondering dat beelden en monumenten in het publieke domein worden vernield of gestolen. Zeker als het om brons gaat; dat kan eigenlijk niet meer.

      Verwijderen
    2. Stelen mag niet en vernielen ook niet, maar om nu te zeggen, dat we dit beeld missen.... Toch een beetje een product van een volksuniversiteitscursus kleien. Bijna zo lelijk als dat van Wim Kan en Corrie Vonk. Verlos ons van de rage om overal bronzen poppen neer te zetten. (m.n. in Amsterdam)

      Verwijderen
    3. Het beeld van Wim Kan en Corrie Vonk is inderdaad afschuwelijk, maar dat ligt m.i. vooral aan de maatvoering. Het mocht niks kosten.
      Er is ook flink mee gesold: van het Leidseplein naar een onaanzienlijke locatie bij het Scheveningse Kurhaus.

      Ik vind met name de val van de kleding van Simon en Tine knap gedaan. De verhoudingen lijken mij ook heel goed. Het is natuurlijk wel braaf, maar wat wil je: Tine op schoot bij Simon?

      Verwijderen