zaterdag 21 januari 2012

Lenie 't Hart (1)


Robert Ronday (Circus Herman Renz), Martin Hanson, Dion Graus, Lenie 't Hart
In 2004 verscheen Lenie ’t Hart op de tv om het beleid van haar zeehondencrèche te verdedigen tegen biologen die de opvang overbodig vinden. De aanleiding was de opvang van de zeehond Hannes die uit de Duitse dierentuin in Nordhorn ontsnapt was. Nordhorn wilde het dier terughebben maar daar Lenie werkte daar niet aan mee.

In 2010 stond ze aan de goede kant van de dieren in de Oostvaardersplassen. Die dieren moesten geholpen worden, vond ze.

In 2011 steunde Lenie de actie voor de vrijlating van de orka Morgan. Logisch. De videoreportage hier.

[Is dat het Dolfinarium in Harderwijk misschien ontgaan? Onlangs reageerde dat op de aanvraag uit Pieterburen met het sturen van een grote hoeveelheid vis, en een verzorger, om de zeehonden in de crèche te voeden. Er is daar op dit moment een recordaantal van 365 dieren in de opvang.]

In 2010 kwam de geplande uitbreiding van de zeehondenopvang in gevaar toen de toegezegde sponsoring van 3,2 miljoen euro teruggetrokken werd. Je kunt niet zeggen dat Lenie in die affaire wijs gehandeld heeft.

2012: het laatste nieuws.
Lenie ’t Hart in de circuspiste! Zij reikte bij het circus Hanson in Uden een oorkonde uit aan Dion Graus, uit naam van de Vereniging van Ned. Circusondernemingen 

Van Graus kun je alles verwachten; die weet van voren niet of hij van achteren leeft. Een ongeleid projectiel – ook niet eerder met dieren geassocieerd. Hij voegt zich nu in het illustere rijtje van dierenhaters als: 
  • Jet Bakels
  • Ineke Strouken
  • Henk van der Meijden 
Maar ook Lenie ’t Hart lijkt de laatste jaren helaas het spoor bijster. Je kunt je dan ook afvragen waar de zeehonden vandaan komen die in sommige circussen te zien zijn. Uit het wild, uit Pieterburen, Harderwijk?

1 opmerking:

  1. Dieren en Dion Craus, inderdaad!

    Jaren geleden hadden we samen een interview, voor Dier in Zicht van de Dierenbescherming, m.b.t voor- en tegenstander van circus. Ik was tegen het gebruik van dieren in het circus. Hij zou mij, zei hij destijds, met zijn argumenten wel zover krijgen dat we uiteindelijk samen door een deur konden. Dat lukte hem niet! Hij dreigde met proces en het interview is niet geplaatst!

    Zou mooi zijn als Dion Graus zich daadwerkelijk zou inzetten voor de dieren in de veehouderij, de proefdieren, dieren op de bontfarms.

    BeantwoordenVerwijderen