maandag 16 januari 2012

Pincode

Natuurlijk ken ik mijn pincode. D.w.z. de vier cijfers. Maar wat me wel eens overkomt is dat ik de juiste volgorde kwijt ben. Op zo'n moment lijkt iedere volgorde even acceptabel. Maar de automaat is onverbiddelijk: na drie fouten is het uit met de pret. Na twee vergeefse pogingen houd ik er dan ook maar mee op. Ik ben niet graag mijn pas een week of zo kwijt. 

2 opmerkingen:

  1. Ik had een ezelsbruggetje voor mijn pincode bedacht. Bij vermoeidheid of gespannenheid is het wel eens voorgekomen dat ik mij de pincode even niet herinnerde, maar ik heb nooit de verkeerde code ingetoetst. Het is tegenwoordig wel een gedoe met al die codes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naast een vaste telefoon heb ik een prepaid mobiele telefoon. Ik maak geen gebruik van een code op mijn mobieltje, omdat ik in geval van nood zo snel mogelijk wil kunnen bellen. Bij stress kun je je gemakkelijk vergissen en na drie keer de verkeerde code intoetsen wordt het mobieltje ook geblokkeerd. Ik zorg voor niet al te veel beltegoed. Als ze mijn mobieltje stelen, kan het beltegoed me ook gestolen worden.

      Verwijderen