zaterdag 15 maart 2014

Marjoleine de Vos


Weinig staat zo tegen als de wekelijkse kookrubriek van Marjoleine de Vos in NRC Handelsblad. Weinig staat namelijk zo tegen als het gehuichel van mensen. Bij een Wouter Klootwijk hoef je nooit te twijfelen: die man deugt gewoon niet. Maar De Vos – ook nog dichteres – houdt graag de schijn op.

Ook vandaag is het weer raak. Het gerecht is gebakken lever, bietjes en brood.
Maar daar blijft het niet bij, het is nu eenmaal NRC nietwaar. Dus, voor het niveau, wordt Midas Dekkers erbij gehaald. En dan komt het, ik citeer:

Wat niet wil zeggen dat je alleen maar rauwkost moet eten, wij zijn geen planteneters maar carnivoren en hebben niet zo’n uitvoerig verteringssysteem als herbivoren met hun grote dikke buiken vol darmen. Ook niet zo weinig als carnivoren met hun ranke lijven (). Wij zitten er tussenin.

Het woord ‘omnivoren’ wilde haar blijkbaar niet te binnen schieten, maar afgezien daarvan: grotere wartaal kom je niet dagelijks tegen. Wegens onze lichamelijke constitutie kunnen we dus eigenlijk niet vegetarisch overleven, is de verkondiging. Marjoleine zou het zò graag willen, al die zielige diertjes, maar ja – de fysiek he.

De Vos bevestigt iedere week de juistheid om geen abonnement te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten