zaterdag 4 oktober 2014

Politiehond

Vanmiddag zag ik een demonstratie van een politiehond die hielp bij een arrestatie. ("de man in het pak") Dat gebeurde notabene bij een dierenasiel, waar men verwacht dat diervriendelijk met honden omgegaan wordt. Welnu, er werd inderdaad netjes met de hond omgegaan. Het was weer “leuk voor de kinderen.”

Maar zulk soort demonstraties geven uiteraard een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Want al mogen echte verdachten dan niet in een dik pak gekleed zijn, je kunt ervan op aan dat ze zullen proberen de hond van zich af te slaan of te schoppen. En dan nog maar hopen dat ze geen steekwapen bij zich hebben - al is het maar een schroevendraaier.

Worden verwondingen aan politiehonden geregistreerd?
Hoeveel moeten er periodiek worden afgemaakt?
Zijn die gegevens allemaal openbaar?

1 opmerking:

  1. In mijn opvang heb ik meerdere malen een gehersenspoelde politiehond gehad, die geresocialiseerd moest worden wegens over agressie. Helaas lukte dat niet altijd meer en konden ze niet meer herplaatst worden. Gevolg is dat ik met een stel verknipte dieren bleef zitten, die een gevaar waren voor de bezoekers en ik ze altijd op moest sluiten als er eens iemand kwam.
    Ze werden soms gedumpt met een muilkorf om, omdat de eigenaar ze zelfs niet vertrouwde..
    Gelukkig had ik zelf geen enkel probleem met ze.

    BeantwoordenVerwijderen