woensdag 25 maart 2015

What's in a name?


Eind 2006 werd door Jasmijn de Boo, na haar emigratie naar Engeland, aldaar een Partij voor de Dieren opgericht. De naam werd: Animals Count.

Inmiddels is zij daaruit verdwenen, en heeft men een nieuwe naam gekozen: Animal Welfare Party. 

De kwestie van de naam speelt ook hier in Nederland geregeld op: moet het nog wel Partij voor de Dieren blijven heten?
Voorlopig hield men het hier bij een bescheidener aanpassing, t.w. nieuw logo:


Vraag: hoe (on)wijs is het veranderen van naam en/of logo?

3 opmerkingen:

  1. Geen idee of het 'in het algemeen' wijs is om van naam en/of logo te veranderen, maar op de posters en andere uitingen van de PvdD voor de provinciale verkiezingen zag het nieuwe logo er heel mooi uit - soms kan je er doorheen kijken! Naar het gras of de blauwe lucht ... Dat maakt die wat kinderlijke vlinder toch flexibel en handig. Het rode ‘nee’-kruis dat ze ervan maken komt ook goed van pas.

    En die koe vond ik veel te beperkt! Animal welfare vind ik trouwens ook te beperkt, het is toch een term die je associeert met gehouden dieren en juist de wilde dieren hebben veel politieke steun nodig! Een volgende stap is dan eventueel – in samenhang met het programma – de naam van de partij veranderen, dat lijkt me ingrijpender dan het logo veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het nieuwe logo vind ik te abstract. Je herkent de partij er niet in. Ik denk dat menig buitenstaander aan het logo voorbij is gelopen. En laat de naam alsjeblieft Partij voor de Dieren blijven. Ook gehouden dieren hebben steun nodig. Denk bijvoorbeeld aan de proefdieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe weinig een naam soms zegt, laat D66 zien. Veel fantasielozer bestaat niet. Het succes hangt voor een groot deel ook af van een sterke leiding: partijleider + bestuur.

    BeantwoordenVerwijderen