zaterdag 1 augustus 2015

Water en brood

Aan de Bosbaan in het Amsterdamse Bos kon je ooit op een mooi groot terras bij het water zitten. Dat moest weg want de baan moest worden verbreed voor…. internationale roeiwedstrijden. (Hoe vaak?)
Er is gelukkig wel een redelijk alternatief voor teruggekomen. Maar minder knus en ver van het water vandaan. 
-
In Scheveningen was een prachtig gelegen veganistische eetgelegenheid. Het krakerscomplex had twee namen: Water en Brood, en de Vloek. Beschut terras in de zon, met uitzicht op zee. Het enige zuiver veganistische restaurant dat ik ken. Het wordt gesloopt, ter wille van…. de zeilsport. 
Uitspraak deze week van de rechtbank: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2015:8799
-
In mijn eigen gemeente moeten de zwembaden het ontgelden. Na heftig verzet van bewoners werd eerst het openluchtzwembad met ligweide gesloten en gesloopt. Op een andere locatie verrees een nieuw overdekt zwembad met sporthal. Er werd druk gebruik van gemaakt. Het is vorig jaar gesloten. Het heeft amper 25 jaar bestaan. De reden: het voldeed niet aan de norm voor…. internationale zwemwedstrijden. 
Aan de rand van de gemeente is nu een nieuw groot (overdekt) zwembad gebouwd.

2 opmerkingen:

  1. Als alle Nederlandse anarchisten De Vloek gaan bezetten, ben ik benieuwd hoe de gemeente De Vloek wil inpikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Hamburgse Hafenstrasse is autonoom gebied. Toen de overheid die wilde laten ontruimen, zijn alle Duitse autonomen/anarchisten daarnaartoe gegaan. De politie heeft rechtsomkeert gemaakt en de Hafenstrasse is nog steeds een anarchistische vrijplaats.

    BeantwoordenVerwijderen