woensdag 9 januari 2013

Particulier wapenbezit: hobbyjagers

Vragen van het lid Thieme (Partij voor de Dieren) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Veiligheid en Justitie over gewonden door jachtongelukken.

1. Kent u de berichten ‘Jager raakt wandelaar in gezicht’  en ‘Jager schiet familielid in arm en buik’ ?

2. Kunt u uiteenzetten hoe vaak in de afgelopen vijf jaar in Nederland passanten of andere mensen geraakt zijn door kogels uit jachtgeweren? Zo ja, kunt u specifiek zijn in uw antwoord? Zo nee, waarom niet en bent u bereid hier onderzoek naar in te stellen?

3. Deelt u de mening dat alles gedaan moet worden om ongelukken voortvloeiend uit particulier wapenbezit te voorkomen? Zo nee, waarom niet?

4. Bent u bereid nadere eisen te stellen aan de schietvaardigheid van houders van een jachtakte? Zo nee, waarom niet?  Zo ja, op welke termijn en wijze?

5. Bent u bereid tot beperking van de geldigheidsduur van schietvaardigheidstests voor jagers en het bezit van een jachtakte? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn en wijze?



***

Commentaar

Het bekendste jachtongeluk trof de Amerikaanse wielrenner - en winnaar van de Tour de France - die in 1987 door zijn zwager werd neergeschoten - tijdens de jacht op kalkoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten