zaterdag 13 juni 2015

9 Redenen om Belgisch vlees te eten

Willy Borsus
  Vlaams minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s en Landbouw
  • De mens heeft vlees nodig
  • Het is goed voor de planeet
  • Belgisch vlees heeft een lokaal karakter
  • Middelen om vee te voeren zijn aanwezig
  • Landbouw is volwaardige economische sector
  • We moeten de planeet voeden
  • Belgisch witblauw: nationale trots
  • Veehouderij stelt ons in staat zelfvoorzienend te zijn
  • Omdat het lekker is

4 opmerkingen:

  1. Hmmm klinkt als preken voor eigen parochie. Een hoop bedriegelijke uitspraken, waar niks van klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij spreekt uit eigen parochie. Heeft blijkbaar nooit nagedacht over de ontbossing, langeafstandstransporten van vee en alle ellende die voort komt uit de productie van vlees. Ook Belgisch vee krijgt mais uit landen waar ze eigenlijk zelf het mais moeten eten in plaatst van het mais gebruiken voor de dieren in de verwerpelijke vee-industrie, ook in België Ik zou wel eens een discussie willen hebben met deze man. Horen of hij echt zo dom is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doorgaans kunnen wij Nederlanders nog wel wat leren van Belgen. Kijk naar het veel eerdere invoeren van maatregelen tegen roken in het openbaar en onverdoofd ritueel slachten. Maar er blijven uiteraard ook domme Belgen.

    BeantwoordenVerwijderen