vrijdag 31 augustus 2012

“Alleen voor hoger opgeleiden”


Een van de steeds terugkerende, irritantste radioreclames is die van een huwelijksbureau, “alleen voor hoger opgeleiden”. Een gewichtige mannenstem stelt daarbij de vraag: “E-matching: durft ù het aan?

Ik vraag me af waarom niet juist voor lager opgeleiden. Je mag toch aannemen dat hoger opgeleiden dit niet voor niets zijn. Die zouden toch hun eigen boontjes moeten kunnen doppen. Terwijl de lager opgeleiden juist een beetje hulp goed zouden kunnen gebruiken.

Maar het gaat natuurlijk zoals altijd om niks anders dan de centjes. Het bureau rekent erop dat hoger opgeleiden meer te besteden hebben en zij zijn dus een interessantere melkkoe.

Paradoxaal genoeg staan op de website van dit Nijmeegse huwelijksbureau tientallen ‘tips en trucs’ om als hoger opgeleide aan een partner te komen. Geschreven door Irma (foto), ongetwijfeld een heel hoog opgeleide 'dating coach'. E matching blijkt helemaal niet zo eenvoudig. Nou ja, met een goed gevulde portemonnee en aandachtige studie van de artikelen van Irma komt de kandidaat misschien toch nog wel een heel end. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten