woensdag 22 augustus 2012

Strijd om het damhert (2) (ingezonden)

De Partij voor de Dieren wil een hek om de Waterleidingduinen.....en géén beheer. En zo verworden ook de Amsterdamse Waterleiding Duinen langzamerhand tot een volgende Oostvaardersplassen ramp!

Omdat op de Veluwe plezierjagers hun moordlust kunnen uitleven, moeten dan de dieren in andere natuurgebieden zich binnen een afgesloten / omheind gebied ook maar weer ongebreideld voortplanten? Omdat de PvdD op een ongenuanceerde manier tegen jacht is?

De Partij 'praat niet met jagers'.....dat is met oogkleppen op lopen. We leven hier in een land waar gezamenlijk overleg grote waarde heeft, dan is een dergelijk starre houding van deze partij stuitend en op zijn minst ongepast te noemen. 

Nee, ik vind het een kwestie van goed overleg en toezicht. Niet domweg jacht verbieden en een hek eromheen zetten. In natuurgebieden moet er sprake zijn van beroeps- / beheersjagers, dus hobbyjacht is daar sowieso verboden.
                                                          
Als je het recente initiatiefwetsvoorstel  van de Partij leest, lijkt dit ook alle jacht op slot te willen zetten. Met alle gevolgen van dien, die zij maar niet onder ogen willen zien, omdat ze het zoveel beter denken te weten.

***

Commentaar

Een hek eromheen lijkt toch niet verkeerd. Ik dacht trouwens dat dat er al omheen stond, er is geen vrij entree zover ik weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten