maandag 27 augustus 2012

De presentatie van............... Sacha de Boer


De nieuwslezeres doet het sinds kort staand. Ze presenteert het nieuws niet meer statisch, gezeten achter een tafel, maar ze loopt gezellig rond.

Dat is een miskleun. Wie dat bedacht heeft, heeft geen kijk op de functie. Die functie is niks anders dan ons op rustige, gearticuleerde wijze te laten weten wat er in de wereld gebeurt. Het is een dienende functie, de presentator is ondergeschikt aan het nieuws.

Nu deze Sacha de Boer gaat rondlopen - papiertjes in de hand geklemd - valt alle aandacht op haar. Het valt dan op dat deze mid-veertiger aan de mollige kant is. Ze moet niet veel zwaarder worden wil ze niet uit haar broek scheuren. De persoon trekt nu zoveel aandacht, dat dat afleidt van de boodschap. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Maar goed, zo gaat dat in de wereld. Steeds moet alles anders. Misschien gaan we nog meemaken dat er een achtergrondmuziekje bij komt, zoals dat op sommige radiozenders ook gebeurt.
Het zal even duren, en dan keert de nieuwslezer(es) weer terug naar het bureau. Dat heet dan 'vernieuwing'.  Een kwestie van tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten