zaterdag 3 november 2012

Heilige Hubertus



Schietgebed

Heer, wij zijn vandaag bijeen om de bekering te gedenken van de Heilige Hubertus.

Door Uw persoonlijk ingrijpen, wendde de Heilige Hubertus zich af van de jacht en kon het hijgend hert de jacht ontkomen.
Maar er zijn er zovelen, die zich volgelingen van Hubertus noemen, doch die zich nog steeds overgeven aan het voor hun plezier doden van Uw schepselen.
Zelfs Uw Pastoors wijken af van Uw wegen door de geweren, de honden en de jagers, die de vogelen des velds bedreigen, te zegenen in Uw naam.

Terwijl U weet, dat in elk vogelasiel aangeschoten buizerds, watersnippen, wilde eenden, roeken, kuifeenden, houtsnippen, houtduiven, knobbelzwanen en ganzen lijden als gevolg van de plezierjacht.

Wij vragen U deze dieren te zegenen en te genezen en alle andere in het wild levende dieren te beschermen tegen hen die Uw schepping zien als een schaal met oliebollen, waarover ze naar eigen inzicht kunnen beschikken.
Die zelfs de beschermdsten van de beschermdsten niet ontzien en misbruik maken van Uw bedehuis om hun zonden te bedekken met de mantel van Uw Pastoor.

Heer, wij begrijpen dat U niet elk jachtseizoen opnieuw herten met een lichtend kruis tussen de geweien het veld in kunt sturen om de hardheid des harten te overwinnen.
De lusten der smulpapen zullen het respect voor Uw schepping in veel gevallen blijven overheersen.
Maar Heer, als gij spreekt tot Uw oprechte gelovigen, moet het toch mogelijk zijn een bezoedeling van Uw Naam zoals vandaag plaatsvindt, definitief tot een einde te brengen?
Wanneer Gij de schellen van de ogen laat vallen van Uw kinderen in de parochies, zullen ze zich in het voetspoor van de Heilige Hubertus afwenden van de jacht en zich voortaan inzetten voor de bescherming van dieren, Uw schepselen.

Vergeef de jagers, velen van hen weten niet wat ze doen. En zegen Uw bedreigde schepselen, want het zou eeuwig zonde zijn wanneer ze op het bord belanden van hen die Uw wetten met voeten treden.

Help de maaksels van Uw hand en bescherm ze.

Amen.

 ***

Vrij naar Jan Bom
www.faunabescherming.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten