vrijdag 28 februari 2014

Wat is een Hulphond?

HULPHOND
"geen aandacht geven a.u.b."

"Een hulphond is, in de eerste plaats, EEN PROTHESE, net als een hoortoestel of en rolstoel."

"Mijn hond zal alleen poepen en plassen als ik dat aangeef."


Bron: Volkskrant, 21-1-2012, Opinie en debat

5 opmerkingen:

  1. Zéér antipathiek... Foei.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reactie op Maria: Het stuk in de Volkskrant komt van mij. Het komt niet zo sympathiek over, maar als de toegang geweigerd wordt omdat je een hulphond hebt is het wel terecht. De uitspraak is niet van mij, maar van de Groningse rechtbank in het geval van een weigering iemand met een hulphond toe te laten tot een bioscoop. Ik zal het ook niet als eerste roepen als ik voor de zoveelste keer ergens niet naar binnen mag. Maar als blijkt dat de toegang niet op vriendelijke wijze zal lukken, gebruik ik deze juridische uitspraak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat er natuurlijk om dat een hond hiervoor niet op aarde is. Het is geen dienstmeid. Hiervoor dienen andere hulpmiddelen ingezet te worden. (robots)

      Verwijderen
    2. Hennie kwam even langs13 maart, 2014 00:11

      Honden zijn dol op dienstbaarheid en leiding: zit nu eenmaal in de (roedel) genen.
      Je doet een hond plezier om hem/haar klusjes te laten doen. Waartoe is een hond c.q. mens dan wel op aarde? Ik ben daar nog steeds niet achter.

      Verwijderen
  3. Als ik een poes in een mandje met de taxi wil vervoeren, kijken sommige taxichauffeurs alsof ze dat niet prettig vinden. Een kennis van mij wilde haar konijntje in een mandje met de taxi naar de dierenarts brengen. De taxichauffeur heeft nota bene geweigerd haar te vervoeren!

    BeantwoordenVerwijderen