woensdag 5 februari 2014

De smaak van hout

Voor een drankenwinkel staat een bord buiten dat een wijn aanprijst met de woorden ‘soepel’ en ‘een tikje eikenhout’. Ik meen een euro of acht, dus betaalbaar.
Dat maakt mijn dag weer goed. Er zijn veel gekken op de wereld, maar gelukkig niet allemaal gevaarlijk.

Leerzaam: er zijn blijkbaar ook niet-soepele wijnen, dus stroeve. Die je moeilijk door je keel krijgt. Daar zijn dus ook liefhebbers voor.

En dan is er de smaak van hout, preciezer: eikenhout. Als je dus wilt weten hoe hout smaakt, moet je die wijn kopen. Althans in goed vertrouwen op de verkoper. Die knaagt ambtshalve aan houtsoorten. Zou eikenhout toch niet heel lekker zijn, vandaar ‘een tikje’? Is er een smakelijker houtsoort? Wijn met de smaak van iepen? Iemand al eens knotwilg geproefd?

1 opmerking:

  1. In een artikel over wijn las ik eens over de houten toon ervan. Ik heb ook geen flauw idee wat ermee wordt bedoeld.

    BeantwoordenVerwijderen