zondag 29 september 2013

Dierenbescherming en zwerfkatten


Ik zeg NEE tegen het afschieten van zwerfkatten

Doding van zwerfkatten is toegestaan in Noord-Brabant, Friesland, Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland, in het zuiden van Limburg en op Texel. Dat betekent dat zwerfkatten vogelvrij zijn in de buitengebieden van meer dan de helft van alle Nederlandse provincies. 
Het betreft  8.000 tot  13.500 dieren per jaar. (schatting KNJV)

***
Commentaar
De Dierenbescherming roept op tot het tekenen van een petitie tegen het afschieten van zwerfkatten. Geen verkeerde actie natuurlijk, maar bij de DB krijg ik altijd een bijsmaak, zo van ‘zullen wel leden willen winnen’, ‘geld ophalen’.

Buiten de jagers zijn maar weinig mensen vòòr afschot. Dit is wel heel makkelijk scoren. Let wel:  precies in de week van de collecte! (29 spt-5 okt.)

Zo’n actie zou je m.i. pas moeten beginnen als niets anders helpt.
Als de overheid blijft weigeren er iets aan te doen. Dus als laatste redmiddel. Maar dat zie ik nergens staan:  

http://www.dierenbescherming.nl/NEE/meer-informatie; http://www.dierenbescherming.nl/wild-zwerfkatten

2 opmerkingen:

  1. Door deze idioterie ben ik zoveel dierbare dieren kwijtgeraakt !!
    Let wel er waren ook RASKATTEN bij , Ragdolls en Siamezen , ze zien heus wel dat dat geen wilde katten zijn , maar als je lustmoordenaars de vrije hand geeft is het einde zoek !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toevallig is eergisteren net zo'n kat als op de foto bij ons aan komen lopen. Helaas kunnen we hem wegens allergie niet binnenlaten. We hebben 'm wel eten en water gegeven, en stichting zwerfkatten Amsterdam gecontacteerd. Maar op zondag nemen ze niet op, dus morgen bellen ze hopelijk terug. Hij of zij heeft geen halsbandje, weet uiteraard ook niet of er een chip in zit. Nu bivakkeert hij voor onze deur. We kunnen 'm zo pakken als de stichting langs komt, we waren al lid van ze.

    BeantwoordenVerwijderen