vrijdag 19 april 2013

Zwarte kat



Zwarte katten in het asiel hebben het niet makkelijk.
 
Door de associatie met ongeluk hebben ze tweederde minder kans om mee naar huis te worden genomen dan witte katten.

Bron: Dat kan geen toeval zijn

5 opmerkingen:

  1. En dat terwijl zwarte katten zo praktisch zijn, omdat je hun haren veel minder op je kleren en banken ziet. Ik vind poezen van alle kleuren mooi. Zoals bovenstaand plaatje laat zien, is het volgens het bijgeloof ook gevaarlijk als een kat van links voor je oversteekt. Links (sinister) wordt trouwens altijd als iets ongunstigs beschouwd. Je hoort iemand met je rechterhand een hand te geven. In de christelijke geloofsbelijdenis staat dat Jezus zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Officieren geven de l i n k e r hand: dichtbij het hart.

      Verwijderen
    2. Officieren zijn dan ook sinistere figuren, die een sinister beroep uitoefenen. Geen man, geen vrouw, geen cent voor het leger!

      Verwijderen
  2. Er zijn satanisten die op de dag voor vrijdag de dertiende zwarte katten levend verbranden. Zie het artikel in de papieren Trouw van heden, 23 april 2013.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat artikel is ook te vinden op de website van Trouw van vandaag. Tik in het vakje "zoek" bv. Tel Aviv en dan vind je betreffend artikel onder de titel "De heilige katten van Israël". In Israël zijn veel zwerfkatten, die door tallozen innig worden bemind en worden gevoed, maar door sommigen gehaat. De haat jegens zwarte katten is overigens wereldwijd al vele eeuwen verspreid.

    BeantwoordenVerwijderen