woensdag 22 mei 2013

Presentatrice: smaken verschillen

 
Het staande presenteren van het journaal vind ik nog steeds geen goed idee. Het toont onbarmhartig het figuur van de presentatrice. (De mannelijke presentator verbergt zijn uiterlijk doorgaans onder een kostuum).
 
De dictie (stem, articulatie) is belangrijk, maar de kijker ziet, zeker als het een man is, ook graag een appetijtelijk figuur. Die combinatie van eigenschappen schijnt Hilversum niet te kunnen vinden. De steeds meer uitdijende Sasja de Boer is nu vervangen door een dame-zonder-taille! Op bovenstaande foto niet goed te zien, maar er zijn geen betere. Een vrouw die zich niet kleedt in een afkledende, donkere jurk, maar juist in een harde kleur rose, die bijna pijn aan de ogen doet. Een model dat het lichaam pijnlijk nauwkeurig volgt.
 
Van achter een bureau zou de presentatie m.i. functioneler zijn: minder afleidend van het nieuws.
 
 

1 opmerking:

  1. In buitenlandse journaals zitten de presentatrices doorgaans achter een bureau. Al dat lopen leidt inderdaad af van de nieuwsberichten. Dat de in het artikel van Barend genoemde nieuwslezeressen geen volmaakt figuur hebben, hindert niet, maar ze hebben een kledingadviseur nodig, wat Barend ook suggereert.

    BeantwoordenVerwijderen