woensdag 1 mei 2013

Uit eerbied (ingezonden)

Zoiets maak je toch maar 1 keer in je politieke loopbaan mee, dus..... principes overboord en hup die kerk in:  uit ‘eerbied’ voor de  ingehuldigde nieuwe koning Willem Alexander!!
Tot het moment dat de inhuldigingseed wordt afgelegd: uit ‘eerbied’ voor de  ingehuldigde nieuwe koning Willem Alexander!!!
 
Maar die eed.... nee  dat doen we toch maar even niet:   uit ‘eerbied’ voor de  ingehuldigde nieuwe koning Willem Alexander ????
We willen wel met het spelletje meedoen, maar we willen ons niet aan alle spelregels houden!!!...
Is dit nu de scherpzinnige overweging van een ‘serieuze’ politieke partij ?
 
Ik had ze wat graag de toegang geweigerd....maar ja: dit soort ‘kinderlijke geesten’  moeten wij Nederlanders ook maar weer tolereren:   uit eerbied voor ons democratisch stelsel  !
 
Was weggebleven Thieme of doe met alle spelregels mee!...pas dan was jij en je partij geloofwaardig overgekomen.
Wat een tragische partij.
Ik heb al jaren geleden opgezegd: bij gebrek aan eerbied voor deze groep van kleindenkers.... en: uit eerbied tegenover mijzelf !!
 

7 opmerkingen:

  1. Reactie op verzoek:
    Inderdaad zie ik hier inconsequent gedrag.
    De agenda van de gezamenlijke bijeenkomst der Staten Generaal bestaat uit de wederzijdse beëdiging.
    Al men niet aan de agenda wilt meedoen, is de aanwezigheid ook niet relevant. Wegblijven ligt dan meer voor de hand. Ik zag ook - ja, ik was aan het scherm gekluisterd - het hoofd van Koffeman, die eveneens verzaakte.
    Ik vond het wel opvallend, hoe weinig kamerleden mij bekend voorkwamen (dit is zeer waarschijnlijk wederzijds :-). Amusant te zien, wie belooft en wie de hulp van god inroept. Nooit verwacht b.v. dat Helma Neppérus zweerde i.p.v. beloofde. Ook de VVD blijft verbazen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marianne Thieme is naar de inhuldiging gegaan omdat het een vergadering was van de Staten-Generaal. Zij heeft laatst bij Pauw & Witteman gezegd dat de Partij voor de Dieren geen republikeinse partij is. Ze had bij haar beëdiging als lid van de Tweede Kamer al trouw aan de Grondwet gezworen en vond het overbodig dat opnieuw te doen. Bovendien moet ze zonder last over iets kunnen stemmen en dan hoort de koning niet in de weg te zitten. De fractie van de voormalige Pacifistisch Socialistische Partij, die een republikeinse partij was, bleef wel weg bij de opening van de Staten-Generaal en ging liever vast de Miljoenennota bestuderen. Marianne Thieme wees er de laatste keer bij P & W op dat je behalve republikein of monarchist ook aanhanger kunt zijn van een zuiver ceremoniële monarchie. Wat Helma Neppérus betreft: een lid van een seculiere partij kan toch gelovig zijn? Ik heb als vertaalster bij de rechtbank ook de eed afgelegd in plaats van de belofte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erica, alsjeblieft, zeg me dat je dit niet series meent ...je hebt het over de pvdd en tegelijktertijd praat je over principes....dat gaat bij deze partij al helemaal niet samen, want principes hebben ze niet!
    Deze partij bestaat slechts bij de gratie van: grote willekeur, opportunisme en dubbele agenda's.

    Nogmaals: als je je niet aan de spelregels van onze monarchistisch-parlementaire democratie wilt houden moet je ook niet met het spel meedoen!...dus: blijf dan gewoon thuis!...kan een ander die het wel waardeert tenminste haar plaats innemen.

    Als ze over dit onderwerp leden zouden verliezen draaien ze er net zo makkelijk weer een andere punt aan...zie de kwestie Oostvaardersplassen...(om over de AWD nog maar even te zwijgen).

    Thieme zit er ook niet mee om als parlementariër een vegetarische snackbar te openen waar haar ega de grootste leverancier van is...ze heeft blijkbaar zo haar eigen spelregels en deinst dus niet terug voor belangenverstrengeling.
    Het is eigenlijk gewoon zielig.

    Maar goed : de koning mag misschien achteraf blij zijn dat Thieme en Koffeman de eed niet hebben afgelegd:
    je zult als souverein maar opgezadeld worden met de 'eed van trouw' van dergelijke bekrompen lieden.

    Gehinderd door de koning????... door nogmaals een traditie te handhaven dat volgens bepaalde spelregels is vastgelegd??
    Het is eigenlijk om te lachen.
    We leven hier in Nederland !! in de 21ste eeuw !! WAKE UP!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In de vandaag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond stijgt de PvdD naar vier zetels:

    http://www.ipsos-nederland.nl/content.asp?targetid=697

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @apollonia
    ''Thieme zit er ook niet mee om als parlementariër een vegetarische snackbar te openen waar haar ega de grootste leverancier van is...ze heeft blijkbaar zo haar eigen spelregels en deinst dus niet terug voor belangenverstrengeling ''
    What's the problem? waar zit die ''belangenverstrengeling'' in dit geval? Ik zie er het onethische niet van in.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Barend: Dat was bij de laatste verkieizingen ook....ze rekenden zich al rijk met het verlies van GroenLinks. Maar het resultaat was gewoon weer: 2 zetels.
    De pvdd is net een roller-coaster.

    @Maria: Sorry, maar als je dát niet begrijpt, lijkt het mij enigszins verloren energie om dit uit te leggen.
    Ik raad je dus aan: neem de tijd en ga even nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Uw ja zij ja, uw nee zij nee.

    BeantwoordenVerwijderen