zondag 10 februari 2013

Barends weblogs: wat vooraf ging

Barend is enkele jaren geleden begonnen als gast op een ander weblog. Dat werd echter niet of nauwelijks ‘gemodereerd’ en het gevolg laat zich raden: het liep uit op ordinaire ruzie en verwijten,  herleving van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Het opvolgende weblog was van hetzelfde laken een pak.

Toen is Barend voor zichzelf begonnen op http://barendswereld.blogspot.nl/

Hiervan is later dit blog afgesplitst.

Het eerste concentreert zich op de bestrijding van dierproeven, en bericht soms ook over medische (en biologische) onderwerpen. Het tweede is ruimer opgezet: het bevat commentaren op allerhande gebeurtenissen, meest in de wereld van het dieren(on)welzijn. (Jacht!) Maar ook voor andere belangstelling is een plaatsje ingeruimd.

Tot voor kort waren het open weblogs in de zin dat iedereen rechtstreeks kon reageren, zonder Barends tussenkomst. Dat is lang goed gegaan, tot de blogs gevonden werden door een spambot. Om de overlast daarvan in te dammen moest besloten worden tot een vorm van modereren. 

2 opmerkingen:

  1. Ik snap uw beweegreden zelf een blog te maken omdat op dat andere niet werd gereageerd.

    Wel verbaast het mij een beetje dat u op uw eigen blog totaal niet open staat voor argumenten van anderen, zelfs regelmatig probeert beledigend te reageren.

    Het zou u sieren, als bloghouder, als u meer de voor en tegenargumenten tegen elkaar zou wegen en dat zonder vooraf een stelling in te nemen.

    Leo VAN Malsen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oneens. Ik geef argumenten van anderen ruim baan. Reageren doe ik op een wijze die mij het best voorkomt.

      Verwijderen