maandag 4 februari 2013

Wilde dieren in de duinen (ingezonden)

Ervaringen van een dierenliefhebber

Om de voor hem onaanvaardbare situatie van de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) aan te kaarten, neemt een kennis van me contact op met het nummer 144 ‘Redt een Dier’. Daar wordt hem medegedeeld dat “144 niets doet met de AWD” en verwijst hem door naar de ‘beheerder’…. en laat die nu in dienst staan van de gemeente Amsterdam!

Dan probeert hij zijn klacht te deponeren bij de Dierenbescherming Noord-Holland.
Na eerst helemaal NIETS te horen, wordt hem pas n.a.v. zijn herinnering medegedeeld dat hij zich tot de Dierenbescherming Amsterdam moet wenden. 
Vanuit de Dierenbescherming Noord-Holland neemt men dus NIET EENS de moeite om op eigen initiatief zijn klacht intern op de juiste plek neer te leggen, namelijk bij de Dierenbescherming Amsterdam!

Vervolgens benadert hij de Dierenbescherming Amsterdam om daar dan weer te worden doorverwezen naar de heer Van Poelgeest, GroenLinks wethouder in Amsterdam en tevens Provinciaal Fauna Adviseur Dierenbescherming Noord-Holland.
Nou ja, de heer Van Poelgeest en de AWD?....dan weten we het wel: hekken om de AWD en de hele zaak is opgelost….zo simpel is het !

Ten einde raad zoekt mijn kennis dan zijn heil bij de Faunabescherming.  
Daar wordt hij verketterd want hij heeft de onvergeeflijke 'zonde' begaan om beheerjager te zijn (geweest) ...en dan wordt het ook hier al weer snel duidelijk: in de ogen van deze dierenclubs zijn jagers het ' schuim der aarde ', worden daarom allemaal over 1 kam geschoren en op denigrerende wijze te woord gestaan.
Zoals moge blijken uit de volgende reactie van Faunabescherming n.a.v. zijn klacht over de situatie van de herten in de AWD:

"Alleen de sterkste exemplaren komen dergelijke moeilijke (winter) tijden door. Dat is inherent aan het leven. Kennelijk hebt u daar een probleem mee. Maar wij (Faunabescherming) hebben er een probleem mee wanneer jagers beslissen welk dier moet sterven." 

Die laatste zin nu raakt precies de kern van de zaak.... deze uitspraak is zo typerend voor het ware (niets) doen-en-denken van deze clubs. Een duidelijker voorbeeld van zelfingenomen arrogantie van naar binnen gekeerde, bijna sektarische instanties, die zichzelf een bestaans'recht' hebben toebedeeld met doelstellingen waar zij totaal niet aan beantwoorden, is vrijwel niet te bedenken.

 .... waar halen zij het recht en de hoogmoed vandaan om een ander mens, die 'huilt' bij het zien van dierenleed, de mond te snoeren omdat hij beheerjager is geweest.!?
Wat een gruwel, deze uitspraak van een verantwoording dragende instantie als de Faunabescherming om een ander mens met empathie voor dieren te verwijten dat hij over het leven van dieren meent te moeten beslissen.

En dat terwijl zij zichzelf wél god wanen van de gehele aarde door te doen wat zij een ander zo genadeloos verwijten, namelijk : BESLISSEN ! BESLISSEN dat er NIETS aan deze situaties voor dieren gedaan mag worden!!.
 Een dergelijke uitspraak kan gewoon bestempeld worden als: 'De ordinaire pot die de ketel verwijt' en getuigt van een kortzichtige tunnelvisie.

 "We praten niet met jagers" zegt een politieke partij waarvan ik de naam niet meer kan noch wil uitspreken. En dan te bedenken dat binnen deze partij de religie van de Zevende Dagadventisten wordt aangehangen, waar men toch op zijn minst had moeten leren dat de ene mens de andere mens niet mag veroordelen!.... immers, in hun bijbel staat dat toch ook? 'Hij die zonder ‘zonde’ is, werpe de eerste steen' !

Het ligt niet in mijn bedoeling een pleidooi voor jagers te houden, maar ik wil met dit trieste voorbeeld eindelijk eens dit paranoïde gedrag van deze organisaties tov. andersdenkenden aan de kaak stellen. Ik wil eindelijk eens laten zien waar wij ons geld aan uitgeven en ons daarmee overleveren aan ondoorgrondelijke ‘machten’, namelijk: aan clubs die zichzelf hebben uitgeroepen tot betweterige alleenheersers en behoeders van deze aarde.

Het gedrag van dergelijke clubs tov. andersdenkenden is ronduit intolerant, onfatsoenlijk en afgezien van dieronvriendelijk ook nog eens mensonvriendelijk.

En dan de tenaamstelling: dierenBESCHERMING, faunaBESCHERMING !!.....
volgens hun 'natuur-nieuwe-stijl' denken valt er toch niets te BESCHERMEN?

Mij bekruipt zo langzamerhand het onaangename gevoel dat dit soort organisaties tot 'banenbureau' s ' zijn verworden, voor wie geld absoluut niet stinkt. Leuke banen, geld verdienen, niets doen … en alles gewoon zijn gang laten gaan! …en vooral de mensen op opdringerige wijze dom houden, aanklagen en critici verketteren....want:
ER IS MAAR 1 WAARHEID EN DAT IS HUN WAARHEID !!

De rest van de mensheid moet zwijgen en volgen.
Er moet een einde komen aan deze zelfingenomen en autoritaire arrogantie van natuur- en dierenclubs die menen dat zij WEL het recht hebben om anderen HUN visie en opinie op te dringen ... die totaal niet openstaan voor andere visies, meningen en andersdenkenden.
En die menen zich het recht aan te kunnen matigen om voor anderen te beslissen en anderen de mond te snoeren.
Doorbreek deze arrogantie en intolerantie van dit soort 'clubs' .... ik geloof er allang niet meer in.

***

Commentaar

  1. Van de Dierenbescherming valt niets te verwachten. Ik denk dat iedereen die het wel eens geprobeerd heeft, daarover kan meepraten. Hetzelfde geldt overigens voor afdelingen van de Partij voor de Dieren.
  2. De situatie met het wild in de duinen (AWD) doet denken aan het drama in de Oostvaardersplassen. Het idee van ‘zelfregulering’, inhoudende dat alleen de sterkste dieren overleven, is weliswaar normaal in de wilde natuur, maar niet in een klein land als Nederland waar we dieren niet onder onze ogen laten kreperen. Ik ben dan ook geen lid meer van Faunabescherming, al doet deze club ook goede dingen.
  3. Ik denk dat iedereen het erover eens dat plezierjacht, hobbyjacht, immoreel is. Let op: plezierjagers noemen dit anders, namelijk ‘wildbeheer’. Dat ‘beheer’ houdt o.a. in dat zij ’s winters dieren bijvoederen om ze later in het seizoen te kunnen doodschieten. Perverser bedenk je het niet.
  4. Wat nodig is zijn twee dingen. Ten eerste een totaalverbod op de plezierjacht. Dat is ook wat de Faunabescherming wil. En de Partij voor de Dieren. Ten tweede: de aanstelling van jachtopzieners, in dienst van Staatsbosbeheer, die vergunning hebben om zieke of zwakke dieren af te schieten, teneinde hun lijden te besparen. Dat is allesbehalve een fraaie oplossing maar een betere is er helaas niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten