zondag 6 oktober 2013

Alles stroomt: de Levensstroom

De 'Levensstroom' is een evangelische gemeente in Leiderdorp. Met een groot, betrekkelijk nieuw kerkgebouw. Het is bekend van de gebedsgenezer Jan Zijlstra. Wie over de A4 naar het zuiden rijdt, kan het gebouw aan de rechterhand niet missen.
Het aardige ervan is de ligging: pal tegenover het Rijnlandziekenhuis. Het ligt er zo dichtbij dat het een haast een dependance lijkt van het ander. Vermoedelijk nemen de meeste mensen eerst het ommetje naar het ziekenhuis om daarna plaats te nemen in het gebouw aan de overkant, van de gebedsgenezer. Andersom kan natuurlijk ook.
Maar helaas, zo eenvoudig is dat niet meer. De kerkleiding heeft ruzie gekregen, en dat is zo hoog opgelopen dat de rechtbank eraan te pas moest komen om orde op zaken te stellen. Deze stelde Zijlstra in het ongelijk. Geen nood, de gebedsgenezing vindt nu plaats in het wat verderweg gelegen Warmond.
Al eerder nam een andere voorganger van deze gemeente de benen, hij predikt thans in Leiden. Zodat van het oorspronkelijke aantal lidmaten thans nog ongeveer een derde over is. De vraag rijst hoelang het kerkgebouw kan blijven bestaan. Hoe het trouwens met de financiĆ«le positie van het ziekenhuis gesteld is, weet ik ook niet.

2 opmerkingen:

  1. Het gaat heel goed met de Levensstroom gemeente. Kom even op bezoek zondagmorgen om 10.00uur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooruit, Barend, volgende week zondag vroeg je nest uit. Je kunt nu niet nee zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen